Eyecatcher protocollen

In de informatica is een eyecatcher een vooraf gedefinieerde waarde die wordt toegevoegd aan een object of stream te identificeren als een specifiek gebruik. Omdat één byte slechts 256 mogelijke waarden heeft, eyecatcher protocollen doorgaans een volgorde van opgeven die meerdere gegeven bytewaarden als eyecatchers. Eyecatcher protocollen optreden in allerlei toepassingen.

Networking Applications

Een eyecatcher kan vaststellen dat een bytestream moet worden verwerkt als een transactie van een bepaald netwerkprotocol. Eyecatchers zijn ook gebruikt om automatische aanmeldingen verlenen aan al-geverifieerde gebruikers, zodat servers toegang tot de server bieden zal bij het zien van de eyecatcher zonder enige aanvullende referenties.

Ontwikkeling van programma 's

Populaire besturingssystemen zoals Linux, en in mindere mate Windows, definiëren bestanden en netwerkverbindingen als eenvoudige stromen van bytes; het is aan de applicatie-ontwikkelaars te leggen op een hoger niveau formaten op die stromen. Vanwege dat, worden eyecatchers zeer vaak gebruikt, zodat toepassingen weten welk soort gegevens zij verwerken op een gegeven moment. Eyecatchers zijn nuttig in broncode om te identificeren van tijdelijke correcties die moeten worden weggewerkt vóór de voltooiing van het project, toevoegingen gemaakt door een bepaalde persoon in het team of de code van de steigers die gelijmd componenten samen voor het testen.

Logboekbestanden

U kunt verschillende eyecatchers aan het begin van de lijnen waarmee verschillende typen gebeurtenissen worden geregistreerd. Dat maakt het gemakkelijker om te concentreren slechts op de betreffende deelverzameling met de lijnen wanneer u zijn het analyseren van het logboek, ofwel handmatig of automatisch--eyecatchers zijn een eenvoudige vorm van filtering voor log-verwerking utilities. Evenementen kunnen worden gegroepeerd door opdrachtgever, door prioriteitsniveau, op niveau van verbosity of door vele andere mogelijke factoren.