Emoticons informatie

Emoticons informatie


Emoticons zijn afbeeldingen die worden gebruikt in de meeste vormen van online communicatie en verbeelden van emoties en stemmingen. Het woord, emoticon, is de combinatie van twee verschillende Engelse woorden, emotie en pictogram.

Geschiedenis

Emoticons gaan terug tot de 19de eeuw toen zij werden gebruikt meestal in de humoristische geschriften, maar de digitale versie dateert uit de vroege jaren 1980.

Functie

Emoticons worden meestal gebruikt door Internet-gebruikers die deelnemen aan online spelen, of die onmiddellijke boodschapper communicatiesoftware gebruiken om anderen te spreken. Voorbeelden zijn een smiley voor beeltenis van iemand die gelukkig is of een frons voor beeltenis van iemand die triest is.

Typen

Verschillende delen van de wereld hebben verschillende emoticons, die een scala aan betekenissen hebben. Er zijn emoticons van de westelijk-stijl, Oost-aandoende emoticons en Aziatische stijl emoticons.

Overwegingen

Door de jaren heen, zijn pogingen gedaan om handelsmerk of octrooi bepaalde emoticons. Het Amerikaanse bedrijf wanhoop Inc., behaalde een handelsmerk voor de "frowny" emoticon in 2000, en het land van Finland emoticon handelsmerken sinds 2006 heeft toegestaan.

Theorie├źn/speculatie

Een 1862 Abraham Lincoln toespraak kan een "ergens" emoticon hebben opgenomen, maar het is niet duidelijk of het gebruik ervan een doelgericht gebruik of een typografische fout was.