eFax Pros & Cons

eFax is slechts een van vele Internet faxen diensten die faxapparaten grotendeels overbodig hebben gemaakt. Zolang u hebt een internetverbinding en een methode voor het maken van de reguliere online abonnement betalingen, kunt u instellen en gebruiken van een account. Voordat je op dit of een online Internet Fax service vestigen, is het verstandig om te kijken naar zowel de voors en tegens.

Faxen via het Internet

Faxen via het internet hoeft te drukken en verzenden door een faxmachine. U kunt eenvoudig uploaden van een bestand van uw computer en het verzenden via het Internet. Deze faxen optie bespaart papier en tijd. Sommige Internet Fax-services moeten u de software downloaden naar uw computer voor het verzenden en ontvangen van faxberichten, terwijl anderen u toestaan om te verzenden en ontvangen van faxberichten via e-mail.

Over eFax

eFax is een Internet Fax service waarmee u uw berichten via e-mail verzenden. U moet kiezen van een plan (Plus of Pro) en kies uw locatie teneinde een Internet faxnummer te gebruiken voor uw account. Uw documenten toevoegen aan een e-mailbericht als bijlage bij het verzenden van faxberichten. Voor het ontvangen van faxberichten, moet u de afzender voorzien van uw nieuwe Internet faxnummer en open uw e-mailaccount om het faxbericht downloaden.

Profs

Een van de Pro's van het gebruik van eFax is het gemak van verzenden vanuit waar die je maar wilt. Zolang u toegang tot uw e-mailaccount hebt, kunt u faxen verzenden en ontvangen van thuiswerk, en terwijl uit en over. U kunt proberen de service gratis alvorens te kopen voor 30 dagen. Een ander voordeel is ook dat eFax kunt u op elk moment opzeggen en stoppen met het maken van betalingen, wanneer u de optie maandelijks kiest.

Cons

U bent een aantal faxen per maand met eFax toegewezen. Een nadeel van het gebruik van eFax is dat bent u gewoon een occasionele faxgebruiker, zou je niet de volledige waarde elke maand voor de handhaving van de service op een permanente maandelijkse basis. De prijs voor eFax is een beetje steil in vergelijking met andere diensten, waarvan sommige beginnen op ongeveer $3,50 per maand vanaf 2011. U wellicht ook een setup fee te betalen. U hebt ook beperkingen voor hoeveel pagina's u in een faxbericht verzenden kunt als uw e-mailservice de grootte van bijlagen beperkt.