Een Windows Firewall configureren voor een DHCP-Server

Een Windows Firewall configureren voor een DHCP-Server


De toepassing Windows Firewall wordt meegeleverd met alle Windows-besturingssystemen sinds de release van XP. Windows server operating systems such as van 2003 en 2008 worden gebruikt voor het hosten van dynamic host configuratieprotocol (DHCP). Aangezien deze server-besturingssystemen ook waarop Windows Firewall is standaard geactiveerd komen, blokkeert het de mogelijkheid van DHCP op de server. Dit zorgt ervoor dat clientcomputers mislukken wanneer het proberen te verkrijgen van een IP-adres van de server.

Instructies

1

Klik op de knop Start van Windows en selecteer "Configuratiescherm". Dubbelklik in het Configuratiescherm op het pictogram van de "Beveiligingscentrum". Dit opent een nieuw venster waar u de status van Windows Firewall kunt vinden.

2

Klik op de link "Windows Firewall" om de software configuratievenster te openen. Klik op het tabblad 'Uitzonderingen'. Dit tabblad is waarin u programma's en poorten die worden niet gefilterd door de firewallsoftware toevoegen.

3

Klik op "Add Port." Selecteer in het poorttype, "UDP". Toevoegen van poortnummers 67 en 2535. Dit zijn de poorten die nodig zijn voor de DHCP-server. Klik op de knop "OK" om de instellingen te bewaren.

4

Sluit het Windows security center. De machine zal nu DHCP-aanvragen toestaan. Om te testen van de nieuwe instellingen, start opnieuw op een van de machines op het netwerk. Als de machine een IP-adres krijgt, weet je dat de Windows firewall blokkeert niet langer DHCP-aanvragen.