Een stationsletter toewijzen aan een USB-DriveAls u hebt met het krijgen van uw computer problemen in het herkennen van uw USB-station, moet u wellicht een stationsletter toewijzen aan de randapparatuur. Een stationsletter is de naam gegeven aan een schijf op een PC, met inbegrip van cd-rom-stations, harde schijven en flash-geheugen of USB aandrijving. Als een andere computer de USB-drive herkent en uw computer zal niet, zelfs na het laden van de geschikte stuurprogramma's, Controleer of uw systeem heeft een stationsletter aan toegewezen en dus herkent de USB drive.

Instructies

1

Klik op de "Start"-knop in de linker benedenhoek van het bureaublad van uw computer.

2

Klik met de rechtermuisknop "Computer" in de lijst die verschijnt.

3

Selecteer de "Beheren" optie. Als een waarschuwingsvenster wordt weergegeven vragen uw veroorloving voor voortzetten, klikt u op de knop "OK".

4

Kies de optie van de 'Disk Management' in de linkerkolom van het venster Computerbeheer. Zoek het USB-station in de lijst die in de grijze onderste gedeelte van de middelste kolom verschijnt.

5

Met de rechtermuisknop op het gedeelte van het scherm dat verwijst naar het USB-station, en klik vervolgens op de optie "Change Drive Letter en paden...".

6

Klik op de knop "Wijzigen..." in het venster dat wordt geopend.

7

Zorg ervoor dat het keuzerondje naast "de volgende stationsletter toewijzen:" wordt gekozen. Rechts hiervan is een vervolgkeuzelijst met drive letters die momenteel niet zijn toegewezen aan stations op uw lokale systeem. Als u niet op een netwerk bent, kies de gewenste stationsletter voor uw USB-station en klik vervolgens op de knop "OK".

Als u op een netwerk bent aangesloten en netwerkstations die heb een toegewezen brief hebt toegewezen, verschijnt deze stationsletters openstaan, zelfs al zijn ze niet. Wanneer u ervoor een blijkbaar beschikbare letter kiest, verschijnt een fout die aangeeft dat u deze brief niet gebruiken. In dit geval, kies een andere brief tot u vindt die niet wordt gebruikt.

8

Klik op de knop 'Ja' in het bevestigingsvenster dat verschijnt.

Tips & waarschuwingen

  • Het is altijd een goed idee om te laten de installatiewizard uitvoeren bij het invoegen van een USB-station in uw computer, dat als u de wizard uitvoert, is er een goede kans niet laten uw computer niet herkent de USB drive.
  • De harde schijf en de CD/DVD-ROM toer zendbrief mogen nooit worden gewijzigd, aangezien dit kan invloed hebben op de werking van uw computer.