Een PS2-toetsenbord aansluiten op een USB-

Een PS2-toetsenbord aansluiten op een USB-


Een goed toetsenbord is als een comfortabel paar jeans--kan het zeer moeilijk te vervangen. PS/2-toetsenborden bestaan al sinds het begin van het tijdperk van de PC. Terwijl de meeste toetsenbord makers nu alleen USB-modellen produceren, liever veel gebruikers nog het oudere type PS/2. Hoewel de nieuwere toetsenborden bieden meer connectiviteit en opties voor de onderdelen, waren de PS/2-toetsenborden van weleer vaak van een hoger niveau met betrekking tot duurzaamheid en robuustheid. Gelukkig, een oudere PS/2-toetsenbord aansluiten op een computer waarop alleen USB-poorten is zo eenvoudig zoals gebruikend een adapter.

Instructies

1

Koop een PS/2 naar USB adapter. Een passieve adapter werkt prima met de meeste desktopcomputers. Echter, als u een oudere PS/2 toetsenbord aansluiten op een laptopcomputer wilt, moet u waarschijnlijk een actieve adapter die elektronisch de PS/2-signaal in het USB-protocol vertaalt.

2

Sluit de PS/2-stekker van het toetsenbord op de vrouwelijke kant van de adapter. Zorgen dat de machine uitgeschakeld is, en voeg vervolgens de USB-kant van de adapter in een lege USB-sleuf op de computer. Windows niet wordt gedetecteerd door een PS/2-toetsenbord op dezelfde manier kan een USB-toetsenbord; Daarom sluit het toetsenbord voordat u de computer opstart.

3

Start en opstarten van de computer in Windows, zoals u dat gewend bent. Windows moet de PS/2-toetsenbord detecteren, automatisch de juiste stuurprogramma's laden en configureren voor gebruik met uw systeem.

4

Start de computer opnieuw op als daarom wordt gevraagd.

Tips & waarschuwingen

  • Koop een passieve adapter indien mogelijk. Passieve adapters zijn veel minder duur dan actieve adapters. In feite, kost een passieve adapter minder dan $5, terwijl een actieve adapter tot $20 of meer kosten kunt.
  • De meeste nieuwere laptops zal werken met de passieve adapters. Echter, als u gebruik wilt maken een echt oude PS/2-toetsenbord (zoals de oude IBM AT "Klik op" toetsenborden), een actieve adapter aanschaffen. De oudere IBM toetsenborden zijn klassiekers en nooit lijken te slijten, maar ze veel macht te trekken uit de systeembus.