Een PCI-apparaat-stuurprogramma installeren

PCI-apparaten zijn hardwareonderdelen van de computer die direct op de PCI-sleuven op het moederbord installeren. Gemeenschappelijke PCI-apparaten omvatten geluidskaarten, videokaarten, modems en USB-poorten. Voor een PCI-apparaat om te werken, moet het juiste stuurprogramma worden geïnstalleerd. PCI device drivers zijn kleine stukjes software die kan op drie manieren worden geïnstalleerd: vanaf een meegeleverde disc, uit een bestand dat is gedownload van de Website van de apparaatfabrikant of automatisch door Windows.

Instructies

Een stuurprogramma installeren vanaf een schijf

1

Controleer of de computer wordt afgesloten en de PCI-apparaat aansluit op een beschikbare PCI-sleuf. Afhankelijk van het type apparaat en de configuratie van de computer, kan dit leiden tot het openen van de computerbehuizing.

2

Schoen opwaarts naar de computer. Wanneer de computer opstart, open van het cd-rom-station en plaats van de apparaat driver CD-ROM die bij het apparaat geleverd. Sluit de drive en wacht voor de software automatisch starten.

3

Volg de instructies op het scherm om te installeren van de apparaatstuurprogramma's op de schijf. U kan worden gevraagd om te rebooten uw computer aan het einde van het installatieproces. Als de installatie van het stuurprogramma is voltooid, is er niets die meer wat je moet doen.

Installatie van een stuurprogramma automatisch door Windows

4

Zorg ervoor dat Windows up-to-date is. Om dit te doen, klik op de "Start" knop in Windows, kijkt u in de map "Alle programma's" en selecteer 'Windows Update'. Dit opent een venster van Internet Explorer. Klik op de knop "Search for Updates" en wacht totdat het zoeken om te voltooien. Als alle updates met hoge prioriteit zijn gevonden, volgt u de instructies op het scherm om ze te installeren.

5

Afsluiten van de computer en installeer het PCI-apparaat. Sommige PCI-apparaten moeten de behuizing van de computer worden geopend om te worden geïnstalleerd, zodat u de apparaat-specifieke installatie-instructies die gepaard gaan met uw apparaat moet raadplegen.

6

Schoen opwaarts naar de computer. Zorg ervoor dat u bent verbonden met het Internet. Wacht totdat de computer volledig opstarten; dan kijken naar het systeemvak in de rechterbenedenhoek van het scherm. Uiteindelijk ziet u een dialoogvenster ballon die uw nieuwe PCI-apparaat zegt is gedetecteerd. Binnen een paar minuten ziet u vervolgens een ander dialoogvenster ballon die hetzij zegt uw apparaat is geïnstalleerd en klaar voor gebruik is of dat het apparaat niet correct kan worden geïnstalleerd en kan niet werken. Als u het eerste bericht ziet, betekent dat het stuurprogramma automatisch geïnstalleerd of al is geïnstalleerd, zodat u niet hoeft om iets anders te doen. Als u het tweede bericht ziet, gaat u verder met de volgende stap.

7

Klik op de "Start" knop in Windows en selecteer "Uitvoeren". Typ 'devmgmt.msc' (zonder aanhalingstekens) in het venster uitvoeren en klik op "OK" om de Apparaatbeheer te openen.

8

Klik op het menu "Actie" aan de bovenkant van de Device Manager en selecteer "Zoeken naar gewijzigde apparaten." Uw computer zal automatisch beginnen met het analyseren van het nieuwe apparaat en op zoek naar het juiste stuurprogramma. Als Windows het vinden kan, verschijnt op het scherm wordt gevraagd om u te begeleiden door de installatieprocedure geleid. Als Windows niet kunt vinden, zult u moet het stuurprogramma installeren vanaf een schijf of moet u contact opnemen met de fabrikant van het apparaat voor ondersteuning.