Een nummer converteren naar een M4R bestand

Een nummer converteren naar een M4R bestand


Als u wilt om te zetten van uw favoriete liedje in een aangepaste ringtone voor je iPhone, kunt u het audiobestand converteren naar een M4R bestand. Afhankelijk van uw voorkeur kunt u iTunes of derden ringtone software allerlei populaire audio-bestanden, zoals MP3, AAC of WAV-bestanden, converteren naar M4R bestanden. Omdat de iPhone beperkingen op de lengte van de tijd van een ringtone heeft, maakt u een MP4 dat minder dan 40 seconden.

Instructies

Met behulp van iTunes

1

Download en installeer de nieuwste versie van iTunes.

2

Open iTunes.

3

Klik op de "Music" map in het navigatiedeelvenster aan de linkerzijde van het scherm. Door uw muziekbibliotheek bladeren, met de rechtermuisknop op het nummer dat u wilt converteren naar ringtone formaat en selecteer de optie "Get Info".

4

Klik op het tabblad "Opties" bij de bovenkant van het dialoogvenster "iTunes". Schakel het selectievakje naast de optie "Start Time" en voer een uitgangspunt voor de ringtone. Vink het vakje naast "Stop Time" en typt u een eindpunt voor de ringtone. Klik op 'OK'.

5

Met de rechtermuisknop op de titel van het nummer en selecteer de optie "AAC-versie maken". ITunes zal het nummerbestand converteren naar AAC-formaat. Als het een liedje reeds in AAC-formaat is, moet u deze stap overslaan.

6

Met de rechtermuisknop op het AAC-bestand dat u hebt gemaakt en kiest u "Toon in Windows Explorer." Het nummerbestand in het Windows Verkenner-venster zal verschijnen en zal hebben de extensie '.m4a'.

7

Met de rechtermuisknop op het bestand van M4A en selecteer "Rename". Typ een naam voor de ringtone en typt '.m4r' als de extensie.

8

Klik op het tabblad 'Bestand' in iTunes en selecteer de optie "Bestand aan bibliotheek toevoegen". Selecteer het M4R-bestand en klik op "Open." De ringtone-bestand zal worden geïmporteerd in iTunes.

Met behulp van Aiseesoft iPhone Ringtone Maker

9

Download en installeer Aiseesoft iPhone Ringtone Maker. Vanaf de datum van publicatie kost de ringtone software ongeveer $15. Het bedrijf, echter, biedt een gratis proefversie.

10

Lancering Aiseesoft iPhone Ringtone Maker.

11

Klik op "Bestand toevoegen" en selecteer het nummerbestand dat u wilt converteren naar M4R formaat.

12

Gebruik de "Start Time" en "End Time" velden te selecteren van een song van de 40-seconden clip.

13

Klik op de "Browse" knop rechts van het veld "Lokale uitvoermap" en selecteer een doelmap voor de geconverteerde nummerbestand.

14

Klik op de "Generate" knop. De ringtone software zal de originele lied-bestand converteren naar een M4R en sla het op uw gekozen doelmap.

Met behulp van Xilisoft iPhone Ringtone Maker

15

Download en installeer Xilisoft iPhone Ringtone Maker. Vanaf de datum van publicatie kost de software ongeveer $16. Xilisoft, echter biedt een gratis proefversie.

16

Xilisoft iPhone Ringtone Maker openen

17

Klik op het pictogram van het "+" op de hoofdwerkbalk, selecteer het lied-bestand dat u wilt converteren en klik op "Open." Het nummerbestand verschijnt in golfvorm formaat op de bovenkant van het scherm. U zult ook opmerken een gemarkeerde vak op de top van het geluidsbestand.

18

Klik en sleep het gemarkeerde vak om een gedeelte van het nummer te selecteren. U kunt vergroten of verkleinen van de tijd door te klikken en de randen van het geselecteerde vak te slepen.

19

Klik op de "Play" knop om een voorbeeld van uw clip van het geselecteerde nummer.

20

Klik op de "Browse" knop rechts van het veld "uitvoermap" en selecteer een doelmap voor het M4R-bestand.

21

Klik op de "Start converteren" knop in de rechterbenedenhoek van het scherm.