Een MacBook Pro met een tikkende geluid

Eigenaars van MacBook Pro laptops hebben gemeld een vervelend tikkende geluid van de computer, beschreven als een hoge schrapen. Terwijl veel hebben zijn verbijsterd door de bron, heeft tien een Designer's Blog gemeld een eenvoudige, mechanische oplossing.

Symptomen

De tikkende of schrapen geluid komt van binnenuit de laptop als het opwarmt. Verplaatsen van de computer of op het oppervlak neer te drukken kan ook het lawaai veroorzaken. MacBook pro eigenaren hebben zelfs geweest kundig voor opnemen van het lawaai en post-it op YouTube. Terwijl de MacBook Pro eigenaren hebben de kwestie in talrijke forums, stellen sommige responders voor dat het was de harde schijf. Tien één ontwerp, echter geboekt zijn eigen bevindingen op het website, samen met een manier om te verwijderen het vervelend tikken.

Het vinden van de oorzaak

Tien één ontwerp, een kleine, New Jersey ontwerpbureau, legt uit dat de MacBook Pro unibody behuizing en onderkant deksel als een schild voor uitgezonden elektromagnetische energie fungeert. Het schild werkt door het aansluiten van een vliegverbod circuit op het metaal waar mogelijk. Een van de aansluitingen in de MacBook Pro systeem raakt het midden van de bodemplaat waar er een tendens om te buigen. Zoals de computer opwarmt, pennen van de connector metaal scape tegen het afsluitklepje, maken het vervelend tikken.

Elimineren van het lawaai

Tien een raadt unscrewing de afdekplaat terug toegang, de connector in het midden van het toegankelijk gebied vinden en verwijderen van het. Het wordt gehouden in door twee kleine schroeven. Tien heeft een foto van de connector en de ligging maakt het gemakkelijk te vinden.

Waarom de Fix is veilig

De connector is slechts één van de verbindingen van de aarding die Apple tussen de cover unibody en terug zet. Er zijn een aantal andere aarding-verbindingen, dus de één verbinding verwijderen geen invloed op de computer heeft – behalve het elimineren van het tikken.