Een LAN-kaart werkt met een kabelmodem?

Een LAN-kaart werkt met een kabelmodem?


Kabel Internet-verbindingen kunnen u bestanden downloaden en surfen op het Web op een hoge snelheid. Terwijl Internet Service Providers meestal hun klanten met een compatibel modem op abonnement voor een verbinding-pakket leveren, met behulp van een kabel internetverbinding vereist ook dat u dat het juiste type van kaart in uw computer.

Kabel Internet

Kabel Internet-verbindingen gebruiken dezelfde infrastructuur dan degene die zijn gebruikt voor de overdracht van digitale en analoge televisiesignalen. In tegenstelling tot dial-up verbindingen kunt kabel internettoegang uw computer of apparaten altijd om verbonden te blijven met het Internet. De technologie achter kabel toegang tot Internet kunt u verbinding maken met het Web op een zeer hoge snelheid. Sommige kabel Internet-providers bieden ook aanvullende diensten aan hun klanten, zoals, bijvoorbeeld, pakketten die een telefoonlijn met voice-over-Internet-protocol, internettoegang en digitale televisie bevatten.

Kabelmodem

Afhankelijk van uw kabel ISP ontvangt u mogelijk hetzij een generieke of bedrijfseigen kabel Internet modem bij de ondertekening van het contract. Terwijl merkgebonden Internet kabelmodems zijn ontworpen voor een specifieke ISP, kunnen generieke modems worden gebruikt op elke Internet kabelnetwerk. Typisch, merkgebonden modems toestaan hebt u toegang tot extra functies die zijn gekoppeld aan uw contract zoals, bijvoorbeeld, een voIp telefoon lijn. Beide soorten kabelmodems Internet moeten u een Ethernet-kabel gebruiken de modem verbinden met uw computer.

LAN-kaart

Een LAN-kaart, of de Ethernet-kaart, is een interne of externe kaart waarmee u uw computer verbinden met een netwerk. LAN kaarten hebben meestal een één RJ-45-connector. RJ-45-connectors zijn rechthoekige en iets groter dan de verbindingslijnen gebruikt voor telefoonlijnen. Modernste moederborden hebben een geïntegreerde LAN-chip en connector. Voor oudere computers is het echter mogelijk om te kopen door een interne of een externe LAN-kaart. Terwijl externe LAN kaarten kunnen worden aangesloten via een standaard USB-poort, moeten binnenlandse worden aangesloten op een vrije PCI-poort op uw moederbord.

Compatibiliteit

Alle moderne LAN kaarten zijn volledig compatibel met Internet kabelmodems. Terwijl oudere netwerkkaarten had soms verschillende soorten connectoren, ondersteuning moderne degenen alle van de RJ-45-standaard, die gebruikt door Internet kabelmodems is. Als u wilt uw kabelmodem Internet op uw computer aansluit, sluit u één uiteinde van een standaard netwerkkabel in de modem en het andere uiteinde op uw computer van LAN-kaart.