Een IDE-afbeelding kopiëren naar een SATA

Een IDE-afbeelding kopiëren naar een SATA


Voordat het wijdverbreide gebruik van de harde schijf opslagsysteem van SATA (Serial Advanced Technology Attachment) was het gebruikte type IDE (Integrated Development Environment). Het belangrijkste verschil tussen de twee, afgezien van hoe zij verbinding met een moederbord maken, is de snelheid waarmee u toegang de informatie op uw harde schijf tot. Als u een IDE harde schijf en wil om de gegevens van dat station naar een nieuwere SATA harde schijf u in geluk bent. Het proces voor het schakelen van de gegevens van de ene naar de andere is eigenlijk vrij eenvoudig.

Instructies

Eenvoudige Copy en Paste, methode

1

De PC uitgeschakeld en haal het netsnoer uit het systeem.

2

Sluit de SATA-schijf op de computer.

3

Sluit het netsnoer weer aan op de computer en zet het systeem. De computer moet automatisch detecteren van het nieuwe station en installeren van stuurprogramma's voor het. Als uw SATA schijf geleverd met stuurprogramma's, installeren die gebruik maken van de CD geleverd door de fabrikant.

4

Alle gegevens op de oudere IDE-schijf kopiëren en plak deze in de nieuwe SATA harde schijf. Dit proces, afhankelijk van hoeveel gegevens u hebt, kan een tijdje duren. Dit is een eenvoudige procedure van de kopiëren-en-plakken die u gebruiken zou om iets van de ene map naar de andere kopiëren. In dat geval kopieert u alles van het ene station naar het andere.

Met behulp van Software

5

Installeer de drivers en software die bij de SATA harde schijf na de aanwijzingen vanaf de CD van de fabrikant is geleverd.

6

Inbegrepen software gebruiken voor het maken van een kopie van uw IDE-station naar de SATA-schijf. Veel van deze programma's zijn zeer eenvoudig te gebruiken en alleen vragen of u wilt de schijf te kopiëren naar de nieuwe schijf. Er zijn ook gratis programma's online die kunt u gebruiken, maar in het algemeen, de software is ontworpen door de zelfde mensen die het station is een betere keuze.

7

Begint het kopieerproces vanuit IDE voor Satan. Nogmaals, dit proces kan een tijdje duren afhankelijk van de snelheid van de IDE-schijf en hoeveel gegevens u gaan over naar de nieuwe SATA-schijf.

Tips & waarschuwingen

  • Voordat het ondergaan van dit proces, zorg ervoor dat uw moederbord ondersteunt de SATA-technologie.
  • Wanneer u uw transactieprobleem, altijd zorg dat Schakel de stroom uit op de PC en aanraken van iets metalen voordat u contact met om het even wat binnen de PC. Dit zal alle mogelijke statische elektriciteit die in uw systeem moet u wellicht kwijten.