Een HP netwerkprinter zonder een CD installeren

Als u wilt toevoegen een HP-printer op uw computer zonder het handmatig installeren van de printer via een CD, kunt u de wizard van de "Printer toevoegen" toegankelijk via het menu "Start". Met slechts een paar kliks van de muis, kunt u installeren op uw computer de HP printer op uw netwerk. Als u wilt een netwerkprinter installeert op uw computer, moet u wellicht te weten de naam van de printer, alsmede de naam van de computer waarnaar de netwerkprinter is geïnstalleerd.

Instructies

1

Verbinding maken met uw netwerk en bevestigen dat de printer is ingeschakeld.

2

Klik op "Start". Klik op 'apparaten en Printers. Kies "Een printer toevoegen" van het menu om te openen voor de installatiewizard.

3

Klik op 'Een netwerk, draadloze of Bluetooth-printer toevoegen'. Kies uw HP-printer uit de lijst. Klik op "Next."

4

Klik op "Installeer driver" als gevraagd. Uw wachtwoord of klikt u op "Doorgaan" als "User Account Control" op het scherm verschijnt.

5

Klik op "Finish" om de "Printer toevoegen" wizard te sluiten.

Tips & waarschuwingen

  • Als Vista mislukt om weer te geven een beschikbaar netwerk HP-printer, klikt u op "de printer die ik wil is niet beschikbaar." Klik op "Bladeren voor een printer." Klik op "Next", en selecteer de computer met de HP printer is ge├»nstalleerd. Selecteer de printer die u wilt gebruiken en klik op "Volgende".