Een Excel VBA-Tutorial

Hoewel Microsoft Excel kunnen afzonderlijk worden gekocht, is het meestal onderdeel van het pakket van Microsoft Office die door Microsoft worden aangeboden. De software, die wordt gebruikt door diverse accountants en werknemers vaak met behulp van getallen, kan gebruikers om berekeningen te maken als nodig. Echter als je merkt dat je vaak een repetitieve taak uit te voeren, biedt Excel een component die bekend staat als "Visual Basic for Applications" waarmee gebruikers aanpassen van Excel voor hun behoeften. Met VBA kunt u een instrument bekend als een "Macro" die registreert de repetitieve taak en loopt het met de eenvoudige klik van een knop.

Instructies

1

Open de Excel door te dubbelklikken op het pictogram op uw bureaublad. Selecteer "File" en "Open" om de gewenste Excel-werkblad opent. Zoek het werkblad op uw systeem en selecteer het werkblad. Klik op "Openen" om te openen het werkblad in Excel.

2

Selecteer het tabblad 'Developer' en zoek de optie 'Visual Basic'. Klik op de optie om de Visual Basic-editor te starten.

3

Voeg een nieuwe module toe door "Module" in het "Invoegen" menu te selecteren.

4

Maak een nieuwe Sub-procedure door het invoeren van de gewenste code. Bijvoorbeeld de volgende code wordt de naam gewijzigd "Sheet1:"

Private Sub renameWorksheet()

Sheets("Sheet1"). Selecteer

Sheets("Sheet1"). Naam = "eerste blad in de werkmap"

End Sub

5

Selecteer het pictogram van de "Macro's" uit de oorspronkelijke Excel-venster waarmee u het dialoogvenster macro's venster zal openstellen.

6

Typ de gewenste naam voor de macro in het vak "Naam van de Macro" zoals "sheetRename." Selecteer de "Create" knop om te beginnen met het maken van uw macro.

7

Voer de procedure in stap 4 hebt gemaakt door te typen in de "Call" coderegel gevolgd door de naam van de Macro, zoals "Call sheetRename."

8

Terug naar de oorspronkelijke Microsoft Excel-venster en selecteer "Macro's." Klik op de macro "sheetRename" en selecteer de knop "Run". Dit zal de geselecteerde macro uitvoeren en wijzig de naam van Sheet1 ingesteld op "eerste blad in de werkmap."