Een Cd-station toewijzen aan een programma

Een Cd-station toewijzen aan een programma


Windows 7 heeft een functie genaamd AutoPlay dat ervoor zorgt dat uw computer wordt een vraag weergegeven wanneer u media in uw CD- of DVD-station invoegt. De beschikbare acties zijn afhankelijk van het type medium die u invoegen; bijvoorbeeld, wanneer u plaats een audio-CD, kunnen windows vragen als u wilt afspelen van de CD in Windows Media Player of importeren in uw iTunes-bibliotheek. Neemt u altijd dezelfde actie bij het invoegen van een bepaald mediatype, toewijzen, een standaardprogramma dat type media zodat Windows uw gewenste actie automatisch weergegeven in plaats van een AutoPlay-prompt uitvoert.

Instructies

1

Open het menu "Start" en klik "Standaardprogramma's" op de rechterkant.

2

Klik op de "AutoPlay-instellingen wijzigen" link.

3

Schakel het selectievakje uit de doos voor "Gebruik AutoPlay voor alle media en apparaten" aan de bovenkant van het venster als u Windows wilt laten stoppen met het weergeven van een venster automatisch afspelen om te vragen wat u wilt doen wanneer u media die u niet hebt geselecteerd een specifieke toepassing voor plaatst.

4

Klik op het drop-down menu naast een mediatype en selecteer het programma dat u wilt gebruiken om te lezen van de media. Bijvoorbeeld, als u wilt wijzigen hoe Windows omgaat met audio-cd's, klikt u op het drop-down menu naast "Audio-CD" en selecteer een programma zoals "Audio CD afspelen met Windows MediaPlayer." Via dit scherm, ook kunt u de actie die Windows neemt wanneer u een DVD-film, een lege schijf, een softwareschijf en verschillende andere mediatypen invoegen.

5

Klik op de knop "Opslaan" om uw nieuwe instellingen te bewaren.

Tips & waarschuwingen

  • Schuif naar de onderkant van het venster automatisch afspelen en klik op de knop "Reset alle standaardinstellingen" als u niet tevreden met uw wijzigingen bent en wilt terugkeren naar de standaardinstellingen voor AutoPlay.