Een CD rom-stuurprogramma installeren in DOS

Een CD rom-stuurprogramma installeren in DOS


Drivers zijn kleine programmaatjes die computerhardware functioneel maken. Moderne computers komen vooraf geïnstalleerd met stuurprogramma's voor optische stations, maar sommige verouderde computers die laars omhoog in DOS vereist de installatie van een CD-ROM-stuurprogramma. Deze oude drivers komen op floppy disks met een installateur of een systeembestand. Installateurs werken veel in DOS als een installatiebestand in moderne Windows-systemen werkt, maar als de schijf geen één bevat, u handmatig van de bestuurder systeembestand installeren moet.

Instructies

1

Laars-omhooggaande computer en het toestaan van DOS te laden, maar start niet op Windows. Plaats de diskette met uw cd-rom-stuurprogramma's. Typ de opdracht "dir a:" om te controleren of dat de computer de diskette kan lezen. Typ in "dir" te zien van de inhoud van de diskette en zoekt u een installateur of een systeembestand. Als er een installer-bestand, het zal waarschijnlijk worden weergegeven als "setup.exe" of "install.exe." Systeembestanden eindigen in. SYS.

2

Voer het installatiebestand, als die er is, typt u de naam van de. EXE-bestand. Neem niet de. EXE uitbreiding in de naam. Bijvoorbeeld, "setupcd.exe" te beginnen door te typen "setupcd." Druk op de toets "Enter" om te beginnen met het runnen van de installateur. Volg alle aanwijzingen, toestaan dat de installateur te voltooien en vervolgens de computer opnieuw opstarten. Als uw diskette kwam met een installateur, hoeft u niet verder te gaan dan deze stap.

3

Kopie de. SYS bestand naar de vaste schijf van uw computer als de diskette geen een installatieprogramma bevat. De opdracht voor het kopiëren van een bestand van een diskette naar een harde schijf in DOS is "kopie a:filename.sys c:" waar "bestandsnaam" is de naam van uw. SYS bestand.

4

Type in het bevel "dir c:" en druk op "Enter" om terug te keren naar de prompt C:\ bent u nog steeds bij de prompt A:\. Type "autoexec.bat bewerken" en druk op "Enter" om het bewerken van het bestand autoexec. Wanneer het wordt geladen, wordt de regel "c:\dos\mscdex.exe /d:mscd001" toevoegen aan de onderkant van het bestand autoexec. Druk op de "Alt" toets van uw toetsenbord en gebruik de pijl-omlaag om te selecteren "Save" uit het "File" menu. Druk op "Alt" en selecteer "Exit" om af te sluiten om terug te keren naar de C:\ prompt.

5

Typ in de opdracht 'bewerken config.sys"en druk op"Enter"to edit the config.sys file. Voeg de regel "apparaat = C:\CDROM\filename. SYS /D:MSDC001 "met uw systeem bestandsnaam vervangen"bestandsnaam." Druk op "Alt" en gebruik de toets pijl-omlaag om "Opslaan". Druk nogmaals op "Alt" en selecteer "Exit" om terug te keren naar de C:\ prompt. Start de computer opnieuw op en test het cd-rom-station door het plaatsen van een schijf en typen "d: dir" om te kijken naar de inhoud ervan.

Tips & waarschuwingen

  • Als uw computer twee harde schijven, omzetten in alle exemplaren van "D:" "E:" in de DOS-commando's. Dit komt doordat computers de volgende letter in het alfabet aan elke nieuwe schijf toegevoegd toewijzen.