Dynamische SQL Tutorial

Dynamische SQL Tutorial


Dynamische SQL is een programmering benadering waarmee u dynamisch maken van SQL-instructies tijdens runtime. Via dynamische SQL-instructies, kunt u meer generieke databasetoepassingen bouwen aangezien u niet hoeft te geven van de tabel- of kolomnaam bij compileren tijd. Dynamische SQL-instructies afhankelijk van gebruikersinvoer of verkrijgen van input van een andere procedure uitvoer tijdens runtime. U kunt dynamische SQL-instructies met behulp van ASP.NET, ColdFusion of in een SQL-Server opgeslagen procedure.

Instructies

1

Klik op "Start" > "Alle programma's" > "SQL Server Enterprise Manager." Kies uw specifieke database door uitbreiding van de databases op het juiste paneel in Enterprise Manager. Klik op "Extra" > "SQL Query Analyzer" om de SQL Query Analyzer-venster te openen.

2

Het maken van query's met parameters in de Query Analyzer. Bijvoorbeeld, u kunt schrijven een waar SQL-instructie om alle records te vinden waar stad = 'New York'. Deze verklaring wordt als volgt vastgesteld:

VERKLAREN @city varchar(75)

SET @city = 'New York'

Selecteer * FROM Klanten WHERE plaats = @city

3

Vouw de database waarop de SQL-instructie wordt uitgevoerd en "Programmeren." Met de rechtermuisknop op "Stored Procedures" en klik vervolgens op "Nieuwe opgeslagen Procedure." Klik op "Geef waarden voor sjabloonparameters" en stel de parameters dienovereenkomstig, zoals auteur, maken datum en naam van de Procedure. Klik op 'OK'. Ingang van de bovengenoemde verklaring in query editor.

4

Klik op "Query" > "Parse" te testen van de syntaxis van de instructie. Klik op "Query" > "Execute" maken van de opgeslagen procedure.