DWG naar PDF conversie

DWG-bestanden zijn de oorspronkelijke indeling voor meest computer-aided opstellen programma's (CAD). Dit is een zeer krachtige bestandsindeling voor 3D-ontwerpen, maar kan meestal alleen worden gelezen door 3D-programma's, waardoor uw ontwerpen moeilijk te delen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om uw DWG-bestanden converteren naar het toegankelijker portable document format (PDF).

Online conversie

Adobe (de uitvinders van de PDF-indeling) heeft een site de meeste bestandstypen naar PDF wilt converteren, met inbegrip van DWG (zie bronnen). Dit is een betaalde service, maar u kunt zich aanmelden voor een gratis proefperiode (niet vereist voor een credit card) waarmee u om te converteren van één document tegelijk. Meld u aan voor de gratis trial account; vervolgens uw DWG-bestand uploaden. Het zal automatisch converteren naar PDF en kunt u om het te downloaden. Dit proces duurt meestal 2 tot 3 minuten, gebaseerd op de verbindingssnelheid van uw.

Gratis Desktop Tool

De goede mensen van VoyagerSoft hebben een project van de freeware genaamd "Solid Converter" dat zal u verscheidene verschillende bestandstypen naar PDF wilt converteren, met inbegrip van DWG toestaan. Volg de koppeling in bronnen, downloaden en installeren van het uitvoerbare bestand. Eenmaal geïnstalleerd, stormloop naar de executable. Selecteer onder "Bestand > importeren," de DWG u wenst om te zetten; Klik vervolgens op "opslaan als > PDF." U kan slechts één bestand tegelijk met deze converteren.

Over PDF

Portable Document Format (PDF) werd voor het eerst uitgebracht door Adobe Systems in 1993 en vervolgens later uitgebracht als een open-source standaard in 2008. PDF's zijn over het algemeen superieur aan DWG formaat omdat ze betere compressie ratio's, evenals meer gegevens op te slaan. DWGs zijn ook moeilijk te lezen zonder een 3D-CAD-programma, zoals Autocad, terwijl PDF-bestanden kunnen gelezen door vele populaire document-programma's, zoals Adobe Acrobat, Microsoft Word en OpenOffice worden.