DPI is hetzelfde als PPI?

DPI is hetzelfde als PPI?


Pixels per inch en dots per inch maatregel verschillende aspecten van een afbeelding, hoewel de twee zijn gerelateerd. Allebei worden gebruikt in de print-industrie voor het meten van de hoeveelheid visuele informatie die een afbeelding houdt. PPI wordt echter gebruikt voor het meten van het totale aantal pixels in een afbeelding, terwijl DPI het aantal fysieke kleur stippen gebruikt door een printer meet te produceren dat beeld.

Pixels en Dots

De term "pixel" staat voor "picture element." Pixels zijn de kleine vierkantjes die deel van de beelden op computerschermen uitmaken. Hun formaatwijzigingen afhankelijk van de resolutie van het scherm, dat regelt het totale aantal pixels die het scherm kan worden weergegeven. Hoe meer pixels op het scherm, hoe meer fijn detail die kan theoretisch een afbeelding worden weergegeven. Stippen zijn kleine punten van kleur die worden gebruikt door printers te produceren van de pixels waaruit een afbeelding. Zij zijn de kleinste artikelen die een printer kan afdrukken.

Pixels Per Inch

Van een afbeelding PPI waarde is het aantal pixels dat het duren zou om make-up één inch van dat beeld. Want op het scherm afbeeldingen, PPI waarden grotendeels irrelevant zijn omdat computermonitoren bij een bepaalde schermresolutie werken. Dit is echter niet het geval bij het afdrukken van een afbeelding. Een hoge waarde van de PPI betekent dat de afbeelding kleiner, als meer informatie is wordt verpakt in een kleinere ruimte wordt afgedrukt. Daarentegen, vermindering van de waarde van de PPI maakt het beeld groter, maar bij een lagere kwaliteit, en kan laat kijkers kunnen de individuele pixels zien.

Dots Per Inch

DPI moet alleen worden gebruikt als een term die afdrukken. Van een afbeelding DPI is het aantal kleuren stippen die een printer gebruiken moeten zult om één inch van dat beeld. Dit moet een aanzienlijk hogere waarde dan de afbeelding van de PPI, omdat veel punten nodig zijn om één pixel. Hoe hoger de DPI van een afbeelding, het soepeler blended die de tekstkleuren eruit zullen zien. Als DPI verlaagt, worden de kleuren hoekig, totdat kijkers zien kunnen dat de kleur van elke pixel uit afzonderlijke puntjes bestaat.

Gebruik

DPI is pas echt bedoeld voor gebruik als een referentie-term, aangezien het wordt bestuurd door de hardware en de stuurprogramma's die de printer gebruikt en kan alleen worden gewijzigd naar welke instellingen de hardware van uw afdrukken ondersteunt. PPI, aan de andere kant, is gebruikt om te bepalen hoe groot uw beeld zal zijn wanneer het wordt afgedrukt. Bijvoorbeeld, is een afbeelding van 400-door-400 pixels 20 inch vierkante afgedrukt op 20 ppi, maar slechts 10 inch vierkant afgedrukt op 40 ppi.