Doe het zelf Laptop Reparatie

Laptops zijn gemaakt van gemakkelijk verwisselbare onderdelen. De meeste onderdelen zijn modules---zoals de harde schijf, de optische aandrijving CD/DVD, Random Access Memory chips en de processor---die kan worden gewijzigd in een paar minuten. Hebt u een dure laptop of slechts één die u echt leuk vind en wilt blijven gebruiken, repareren het zelf mogelijk de weg te gaan. Hier zijn een aantal tips aan de slag.

Binnen de Computer

RAM-chips zijn over het algemeen het makkelijkst te vervangen, omdat de meeste laptops hebben een verwisselbare toegang deur met enkele schroeven. U kunt krijgen op de RAM-chips in de meeste gevallen door dit te openen in plaats van de hele computer te openen. Elke laptop is weer anders. U kunt toegang krijgen tot de processor op een Apple Macintosh Pismo of Lombard Powerbook gewoon door het opduiken van het toetsenbord. Voor nieuwere computers, moet u wellicht te verwijderen van de bovenste of onderste helft van de gehele shell waarbij het toetsenbord, de deur van de kamer RAM, de batterij en eventueel andere interne onderdelen eerst verwijderen.

Basics

Terwijl de bedrading af en toe kan defect in laptops, meestal problemen voortvloeien uit de componenten waaruit het grootste deel van de computer.

Als uw laptop is het verkrijgen van macht, bijvoorbeeld, maar zal niet opstarten, is de boosdoener waarschijnlijk de processor, de harde schijf of het RAM-chips. Een van deze kunt laars-omhooggaande voorkomen. Begin met de RAM-chips, omdat ze het makkelijkst te controleren en de minst dure en moeilijk te vervangen. Unclip elk RAM-chip, pop het uit en blaas zachtjes op de vergulde connectors. Opnieuw installeren van de chips en probeer de computer. Zo eenvoudig als dit klinkt, stof en vuil op RAM-chips kunnen veroorzaken crasht of falen om op te starten.

Harde schijf

Het volgende ding dat kan mislukken is de harde schijf. Hebt u een tweede laptopcomputer, kunt u controleren om te zien als de eerste harde schijf nog steeds werkt door het omwisselen van het in de tweede laptop. Als dit niet gebeurt, is er weinig die je doen kunt om het daadwerkelijk herstellen van de harde schijf. Harde schijven zijn gebouwd in cleanrooms---high-tech faciliteiten zodat deeltjes, stof en vuil uit de lucht tijdens het productieproces---zo tenzij je er een hebt gefilterd, kunt u niet echt het openen van de harde schijf te prutsen met het. Laptop harde schijven zijn dadelijk beschikbaar, zowel nieuwe als gebruikte, online en bij computerwinkels. Als u wilt verwijderen van een harde schijf, koppel het lint dat het hecht aan de processor en til deze uit. Laptop harde schijven meestal zitten in een soort van vervoer, zodat u moeten uit dit met een schroevendraaier verwijderen zal. De meeste dergelijke schijven hebben een multi pins connector. Als u dit, zorgvuldig Houd het station met beide handen en rock van de connector met beide duimen. Wees voorzichtig niet te buigen de pinnen. Een nieuwe harde schijf zal dezelfde manier verbinden. Als u nodig hebt om uw gegevens te herstellen, probeert u een service voor gegevensherstel. Dit zijn over het hele Internet.

Processors

Als de harde schijf en RAM-chips zijn beide goed werken, is het mogelijk de processor of het moederbord. Deze, ook kunnen worden verwijderd en vervangen. Aangezien er een heleboel werk betrokken---het moederbord is aangesloten op alles in de laptop, dus alles moet worden losgekoppeld van het--- en de prijs hoog, worden kan alvorens het te doen, moet u nagaan of een nieuwe laptop goedkoper zou zijn. Als u besluit om verder te gaan met de vervanging van het, zijn er veel stapsgewijze online tutorials om uit te kiezen voor uw specifieke model en merk van laptop.