Dell Latitude D810-Laptop gids

De Latitude D810 werd in 2004 uitgebracht door Dell. Latitude-systemen zijn Dells entry-level zakelijke laptops--minder krachtig dan Vostros maar stevig en gemakkelijk te upgraden. Deze laptops hebben de neiging te behouden hun waarde en verkopen goed aan regelmatige, niet-zakelijke gebruikers. Dit bijzondere model kwam met een 15,4-inch scherm. Het draait Windows XP maar is upgradable aan de lage kant van Windows 7 specificaties.

Functies

Zoals andere laptops van de Latitude D-serie, werd de D810 gebouwd om te weerstaan dagelijks, intensief gebruik met een stevige magnesium legering behuizing. Een "Strike Zone" geabsorbeerd schokken op de harde schijf, bescherming van belangrijke bedrijfsgegevens. Deze laptop is compatibel met verificatie kaarten via de "geïntegreerde Smart Card," waardoor het ideaal is voor gebruik rond het kantoor. Dell verkocht ook een docking station specifiek ontworpen voor de D810, compleet met een snelle acculader die de accu van de laptop in ongeveer een uur in rekening gebracht.

Hardware

De D810 werd gebouwd met een Pentium M single core mobiele processor. Kopers had opties variërend tussen 1,73 GHz en 2,13 GHz kloksnelheid met lettertype-side bus van 533MHz-snelheden. RAM 256 MB DDR2 varieerde naar 2GB in capaciteit. Harde schijven varieerden van 30GB tot 100GB, hoewel gebruikers naar 250GB op hun eigen upgraden kon. De D810 kwam ook met Wireless Local Area Networking. Graphics werden aangedreven door een ATI Mobiliteit RADEON X 600 video kaart met maximaal 128 MB geheugen.

Besturingssysteem

Kopers had de mogelijkheid op het krijgen van de D810 met Windows XP Home of Professional, beiden met Service Pack 2. De D810 kwam met een back-up Windows XP CD voor het opnieuw installeren van het besturingssysteem. Dell stelt de Notebook System Software (NNS) opnieuw te installeren wanneer u het besturingssysteem opnieuw installeren. Wanneer een upgrade naar ten minste 1 GB geheugen, kan deze laptop Windows Vista of 7 uitvoeren. Deze laptop kan ook goed werken met een willekeurige versie van Linux, die neigt te vereisen minder geheugen uit te voeren en het is geweldig voor de revitalisering van oudere computers.

Probleemoplossing

De NNS opnieuw te installeren als uw stuurprogramma's ontbreken, wat meestal gebeurt na een herinstallatie van Windows. Als uw laptop hangen, houdt u op de power-knop gedurende ongeveer 10 seconden, totdat de computer wordt afgesloten. Om te zien als de D810 is het lezen van uw harde schijf, geheugen of andere interne hardware, kunt u de computer opnieuw opstarten en druk op de toets "F2", dat de sleutel van de 'Setup' op elke Dell-computer is. Als u niet uw harde schijf in de lijst met hardware die wordt weergegeven ziet, bijvoorbeeld uw harde schijf is mogelijk dood en moet worden vervangen. Druk na een reboot zal ook het laden van het "Dell Diagnostics"-scherm, die u nog meer informatie over probleemoplossing kan geven op "F12".