Dell Dimension 8400 Post problemen

De Dimension 8400 is een desktop PC gelanceerd door Dell in 2004. Problemen die zich tijdens de POST (Power-On Self Test voordoen) zijn meestal gerelateerd aan defecte hardware of een verbroken verbinding.

Wat is POST?

De Power-On Test Self dat alle desktop PC's en laptops worden uitgevoerd door middel van controles op de aanwezigheid van de elementaire hardwarevereisten (zoals een processor en geheugen modules). Het bepaalt of de kerncomponenten in plaats om de computer te laden van het besturingssysteem.

POST fouten

Bij gebreke van enige software of stuurprogramma's, POST fouten worden aangegeven door middel van een reeks piepjes of codes op het scherm. Elk moederbord-fabrikant heeft zijn eigen reeks codes. Hier vindt u een gedetailleerde lijst met foutcodes van de POST en wat zij noemen door het bezoeken van de website van de fabrikant.

Probleemoplossing

POST betreffen fouten meestal ontbrekende of defecte hardware. Controleer de aansluitingen van het moederbord aan andere componenten, en, indien mogelijk, het testen van de componenten in een andere machine. Verdere informatie vindt u via het ondersteuningsgedeelte van de website van Dell.