Definitie van het besturingssysteem van Google Chrome

Definitie van het besturingssysteem van Google Chrome


Google's Chrome besturingssysteem is een vertrek van wat gebruikers vaak noemen een "Windows-omgeving," in plaats daarvan verplaatst naar wat kan worden genoemd een "browseromgeving", en net als zijn voorganger, de Chrome-browser, een "Tabbed omgeving." De ChromeOS is heel anders dan de traditionele OS. Toepassingen zijn geen lokale, wat betekent dat ze niet "lokaal" op uw harde schijf worden opgeslagen, worden ze opgeslagen in "The Cloud", of op een server ergens in Google-land. Deze toepassingen net als lokale toepassingen uitvoeren doen, maar ze niet lokaal worden opgeslagen, en evenmin is veel van uw gegevens.

Cloud Computing en geoptimaliseerde besturingssystemen

ChromeOS is niet de eerste in zijn soort. Veel Linuxdistributies hebben al jaren, beginnen met de GoodOS Cloud OS en verder via verschillende distributies zoals EasyPeasy, regelmatig, pepermunt, JoliOS en Ubuntu Eee oversteken in de wereld van "cloud-based" operating systemen. Het verschil met ChromeOS is het feit dat Google gemaakt en markten, zodat de toekomst misschien wel helderder is dan die van de anderen, gebaseerd op de geschiedenis van Google vanaf 2011.

Al deze besturingssystemen zijn gemaakt voor het gebruik van meer volledig de mogelijkheden van de hedendaagse internet, zijn verbindingen met een hoge snelheid en netwerken benut, vaak aangeduid als "de Cloud". De "Cloud" is de collectieve capaciteit en vermogen aangeboden door toegang tot duizenden computers en servers over de hele wereld. U kunt toegang tot bestanden op computers in China of Engeland, of rechts naast de deur; u kunt een web app dat wordt uitgevoerd op een server in Pakistan of Australië; u kunt het opslaan van uw persoonlijke bestanden online, ook. Hoe meer we gebruik maken van deze webservices, hoe meer we leven in "de cloud".

Aan te passen aan de tabbladen Computing

In tegenstelling tot een Windows-omgeving biedt ChromeOS met tabbladen, met verschillende tabbladen met verschillende apps, en het tabblad op het linkeruiteinde acteren als de "Apps lusje," een tabblad versie van het menu "Toepassingen" of "Start" menu. Werken in de aparte tabbladen kan worden onthutsend wanneer de overgang van een windows-omgeving, maar als u tabbladen regelmatig gebruikt tijdens het surfen op het web, vindt dat u de overgang vergemakkelijken. Een ander potentieel probleem is wennen aan het bestandssysteem. Het bestandssysteem ChromeOS verschilt aanzienlijk van een Windows-bestandssysteem en aangezien ChromeOS is bedoeld voor cloud computing in elke zin, ze kunnen niet de bedoeling zijn dat gebruikers toevlucht tot het gebruik van het bestandssysteem vaak. Om naar het bestandssysteem, u moet raken "Ctrl-M" en zul je om wat tijd er wennen aan. Google bedoeld waarschijnlijk dat u al uw bestanden opslaan op de wolk, naar uw bestand opslagruimte er, maar weinig gebruikers alles opslaan op het web, en Google zou hebben gemaakt het bestandssysteem een beetje makkelijker te vinden en te navigeren.

Cloud-gebaseerde Apps

Net als een slimme telefoon zijn alle ChromeOS van toepassingen van cloud-gebaseerde. Ze zijn SaaS, Software As A Service of "Web Apps". Ze zijn niet programma's in de traditionele zin, die u downloaden en installeren op uw eigen hardware. Zij zijn de programma's die worden uitgevoerd op een server dat u toegang via het internet, en vanwege de hedendaagse hoge snelheid internetverbindingen, die bij snelheden vergelijkbaar met de "lokale" toepassingen u werken gewend bent. U kunt Google Docs te gebruiken voor tekstverwerking, spreadsheets, presentaties en desktoppublishing; SketchUp en Picasa fotobewerking en organisatie; Pandora voor muziek. Ook vindt u een hoop van de apps om te downloaden bij Chrome Web Store. Als u Google Docs niet bevalt, kunt u het installeren van Zoho Docs, waarin een CRM suite; Als Google spreadsheet niet genoeg is, is er een Quickbooks online app die meer kan bieden. Google biedt duizenden apps om door te bladeren, en waarschijnlijk meer dan één te hoeven vullen.

ChromeOS de tekortkomingen

Omdat ChromeOS is geoptimaliseerd voor web-browsen en andere internet gebaseerde activiteiten, vindt u niet robuuste toepassingen bedoeld voor meer professionele bezigheden. ChromeOS en de ChromeBooks op de markt van vandaag, zijn niet bedoeld voor ernstige videobewerking, grafisch ontwerp of DTP. Het is ook verwonderlijk dat ChromeOS een technologie van de aanraking-minder is. Verslagen blijkt geen intentie ChromeOS geïntegreerd met een Tablet PC-type hardware met een touch-interface. Met zo veel tabletten wordt ingevoerd, is het enigszins verrassend dat Google lijkt te zijn gedaald achter op dit gebied.