Definitie van elektronica Backplane

Definitie van elektronica Backplane


Elektronische backplanes zijn gebruikt sinds gedrukte schakelingen voor het eerst werden uitgevonden. De reden voor hun verschijning in machines is voor hun veelzijdigheid en uitwisselbaarheid. Het is geen verrassing waarom meest geïntegreerde elektronische apparaten elektronische backplanes zijn. In feite, heeft de computer die u aan het lezen bent dit met ook eigen backplanes in de onderkant van de printplaat naar buiten gericht aan de achterkant van uw toren.

Definitie

Een elektronica-backplane is een soort printplaat dat geschikt is voor vele verschillende input en output modules in verschillende "slots". Kortom, het is een soort bestuur waarmee u sluit in alle soorten randapparatuur aan "slots" die worden toegewezen op het. Kan het zo simpel zijn als een groot bord met een verzameling van "slots" of zo complex als de perifere bus van een computer op het moederbord. Vrijwel elk nuttig randapparaat kan worden aangesloten op backplanes en opgewaardeerd door elkaar.

Voorbeeld

Van uw moederbord perifere bus is een perfect voorbeeld van een backplane. Deze backplane past alle ontworpen om te werken met het apparaat. Uw netwerk adapters, interne modems, grafische adapters en geluidskaarten kunnen worden aangesloten op een nu. Als u alle aansluitingen op de achterzijde van de computer in de buurt van de onderkant ziet, zijn deze aansluitingen aangesloten op de randapparatuur die zijn aangesloten op het moederbord van elektronica backplane.

Voordelen

Elektronica backplanes zijn voordelig vanwege hun veelzijdigheid. Hebt u een oude component die u wilt vervangen door een nieuwe, hoeft u niet te kopen een volledig nieuwe machine om dit onderdeel. U kunt gewoon "swap" onderdelen door het nemen van oude uit en brengen een nieuwe in, zo lang als het wordt ondersteund door de backplane die u hen in zijn swappen. Bijvoorbeeld, kan niet een PCI-apparaat worden aangesloten op een PCIe-sleuf van uw computer. Dit is niet onmogelijk wegens de verschillen in ontwerp voor elk van de "slots".

Typen

Er zijn vier soorten backplanes dat alle zeer soortgelijke functies uitvoeren. Actieve backplanes zijn die meerdere chips die informatie van de buffer voor drukke "slots" hebben totdat zij worden bevrijd. Passieve backplanes hebben één enkele chip, die beheert de volledige collectie van "slots" en fungeert als een synchronisatieroutine. Er is geen echte fysieke verschil tussen passieve en actieve backplanes. Opslag backplanes worden gebruikt voor meerdere opslag drive-arrays, zoals de installatie van een RAID (Redundant Array van goedkope schijven). Soms kunt u deze ook op uw computer vinden. Midplanes zijn elektronica backplanes waarmee u Sluit randapparatuur aan beide zijden, in tegenstelling tot moederborden, backplanes aan de ene kant hebben.

Interessante en unieke Backplanes

Sommige oudere computers gebruikt om "slots" die kunnen worden gebruikt voor het verbinden van een randapparaat met een processor socket. Als u niet bekend bent met wat dit is, is een processor socket waar de leugens van de CPU en de gegevens wordt overgedragen naar en van het vloeiend. Andere computers had backplanes met "slots" die andere backplanes op hen zou verbinden. Dit was ook bekend als "chaining randapparatuur." In moderne gegevensverwerking, is er een ander soort functie waarmee twee componenten (meestal videokaarten) of meer aan elkaar worden gekoppeld in de dezelfde backplane, zolang ze liggen naast elkaar, waardoor ze processorkracht en geheugen te delen. Dit is ook bekend als SLI, of Scalable Link Interface.