Definitie van een virtuele wereld

Definitie van een virtuele wereld


Mensen hebben geprobeerd om een exacte definitie van een virtuele wereld sinds hun oprichting in de jaren 1970 te maken. Door het combineren van stukken van gedeeltelijke definities van virtuele werelden, definieert de Journal of virtuele werelden Research een virtuele wereld als "Een synchrone, permanente netwerk van mensen, voorgesteld als avatars, vergemakkelijkt door computers in het netwerk."

Een netwerk van mensen

Deelnemers in een virtuele wereld moeten kunnen communiceren en met elkaar communiceren. Zelfs als een gebruiker ervoor kiest om niet te communiceren, hun acties in het milieu moeten een effect hebben op de wereld voor iedereen.

Een persistent wereld

Een virtuele wereld moet blijven bestaan, zelfs nadat een deelnemer heeft verlaten. Hierdoor wordt de virtuele wereld vanuit andere computer gegenereerde omgevingen het verschil is dat de gebruiker niet het centrum van de wereld, maar een lid van een grotere Gemeenschap is.

Synchrone communicatie

Alle acties en communicatie in een virtuele wereld moeten gebeuren in real-time. Alle acties die het milieu beïnvloeden moet dus even voor alle deelnemers, creëren een gevoel van ruimte.

Digitale representaties

Alle deelnemers in een virtuele wereld moet digitale representaties, of avatars, die eigenlijk de acties uitvoeren, zoals aangegeven door de gebruiker. Deze voorstellingen kunnen grafische of tekstuele, zolang alle interactie met de virtuele wereld zijn gedaan via hen.

Gemaakt in een computernetwerk

De persistentie en de complexiteit van een virtuele wereld vereist het gebruik van een computernetwerk te controleren van de wereld. Het milieu moet interactieve en zelfs kleine veranderingen moeten blijven hardnekkig, dus het zou onmogelijk zijn om te opereren van een virtuele wereld zonder het gebruik van computers.