Definitie van een videokaart

Een videokaart is een belangrijk apparaat in een computer of gaming console. Deze kaart toont afbeeldingen aan uw monitor of TV. Games, video's en zelfs surfen op het web vereist een videokaart. Het type media dat u wenst te bekijken, kan afhangen van de stijl van de videokaart die u momenteel hebt. Bepaalde spellen en andere media is een geavanceerde apparaat mogelijk.

Geschiedenis

De zwart-wit grafische Adapter was de eerste video kaart op de markt. IBM, verkocht in 1981, hun eerste set computers met dit apparaat. Alhoewel, het was een grafisch ontwerp, in de vroege tijd van de computer, kan alleen tekst worden in de weergave. De component was 4KB met een kleurenschema van alleen groen.
In het midden van de jaren 1990 werden de videokaarten beschikbaar met meerdere kleurenschema's. Het ontwerp was ook met een vertoning van 2D- en 3D-graphics. De eerste video kaart met volledige 3D grafiekvermogen was de Voodoo. De fabrikanten 3dfx had een versie van dit apparaat in de late jaren 1990.
Sinds de vroege ontwikkeling van videokaarten de markt raakte, begon verschillende bedrijven massaproductie. De eerste fabrikanten omvatten IBM en 3dfx. In de late jaren 1990, bedrijven zoals ATI en NVIDIA ook begon met de productie met snellere 3D grafische versnellers.

Betekenis

Een videokaart is een apparaat met een circuit bord. De installatie binnen een desktop computer is eenvoudig. Wijzigen van de videokaart van een laptop moet echter een bepaalde vaardigheidsniveau dat de meeste mensen niet bezitten. Vervanging videokaarten voor een gaming console bestaan niet. De videokaart gebruikt een signaal dat loopt wel het moederbord en het vrijkomen in de monitor of de TV. Hoe meer RAM de videokaart biedt, des te beter de kwaliteit. Dit helpt ook de snelheid van de graphics van de videokaart naar het scherm.

Functie

Videokaarten hebben een grote rol in de computerindustrie. Met de ontwikkeling van games in een snel tempo, zijn deze apparaten altijd veranderen. Geavanceerde kaart zijn echter niet alleen voor games. Websites en video's op het Internet veranderen ooit. Een krachtige grafische versneller is belangrijk om te kunnen bekijken en gebruiken van online materiaal.
Een grafische versneller heeft de RAM-geheugen en een processor. Deze helpen het moederbord in verband met de afbeelding op het scherm. De meer RAM en processor snelheid uw videokaart beschikt, zijn des te sneller de afbeeldingen worden weergegeven. De afbeeldingen op het scherm bestaat uit stippen bekend als pixels. De videokaart is een klein onderdeel van een volledige circuit. Het moederbord de bevoegdheden van de kaart. De processor van de computer vertelt de videokaart wat te doen met de informatie. De monitor geeft vervolgens de gegevens op het scherm.
Sommige moederborden hebben geïntegreerd video. Dit betekent dat er rechtstreeks op het moederbord delen van andere componenten. Meestal werkt dit alleen doordat u een verbinding van de monitor met het moederbord. Als u video's bekijken of games spelen, kunnen uw opties worden beperkt. Dit is omdat de geïntegreerde video wordt gedeeld en de meeste RAM kan je uit deze slechts 32 MB is. Meestal, video's en games vandaag gebruikt minimaal 64MB RAM-geheugen.

Typen

De PCI-videokaart is de oudste in bestaan op dit punt. Dit is geïnstalleerd op het moederbord in de PCI-sleuven, die vaak wit op een moederbord zijn. Deze gokkasten house geluids- of Ethernet-kaarten. PCI-apparaten zijn verouderd en traag. Ze zijn ook niet aanpasbaar voor video's of advance games. U kunt echter een PCI en AGP in de dezelfde moederbord op hetzelfde moment voor duel video videokaarten installatie.
De AGP-videokaart is een meer populaire type. Ze hebben hun eigen sleuf op het systeembord. Deze langer zijn dan andere Installeerbare componenten en hebben een ander ontwerp. De AGP-kaarten zijn ongeveer vier keer sneller dan de PCI video en compatibel met video's of de meeste computerspelletjes.
PCI Express-videokaarten zijn de meest recente aard van de markt. Ze zijn volledig compatibel met alle afbeeldingen met inbegrip van geavanceerde video's en meer ontwikkelde games. Echter, moet u een compatibel moederbord een PCI Express card installeren. Dit type kaart werkt met een lane-systeem. Elke baan heeft gegevens verbinden met de schermuitvoer. PCI Express heeft tussen één en tweeëndertig rijstroken van gegevens. De meest voorkomende vorm, die u in uw computer wellicht, is 16 rijstroken.

Functies

Er zijn honderden soorten video-kaarten op de markt. Elke heeft verschillende functies. Enkele van de meer populaire functies van video kaarten zullen worden aangegeven.
De hogere einde videokaarten hebben tussen 256MB tot 512MB RAM. Hoewel, de RAM op bepaalde kaarten kunt bereiken 4GIG. Ze hebben netwerksnelheden tussen 100Mpbs te 1000Mpbs. De grafische apparaten worden geleverd met stuurprogramma's. Een stuurprogramma is software die de videokaart helpt probleemloos op elke computer.
Sommige kaarten hebben TV en video-opname-opties. De functies van de tuner van de TV kunnen u uw computer gebruiken als een TV en alle satelliet en reguliere kanalen ontvangen.
De nieuwere videokaarten hebben duel monitor ondersteunen. Ze hebben ook betere chauffeurs te ontvangen van de juiste resolutie voor uw video en gaming behoeften.