Definitie van een stroomdiagram in een Computer

Definitie van een stroomdiagram in een Computer


Een stroomdiagram is een diagram waarin wordt uitgelegd-elementen in een proces. Het kan helpen illustreren van gebieden waar een bedrijf kan verbeteren of Markeer belangrijke gebeurtenissen of concepten in een proces.

Functie

Een stroomdiagram is een diagram dat de verschillende evenementen en elementen die betrokken zijn bij een proces vertegenwoordigt. Hoewel een individu een stroomdiagram met de hand tekenen kan, is het meestal computer gegenereerde met stroomschema software. Het stroomschema kan dienen als een nuttige gids wanneer een bedrijf of afdeling moet een taak te voltooien.

Betekenis

Elk item of een gebeurtenis op een stroomschema maakt gebruik van een zeer specifieke vorm of het symbool om verder informatie over het proces. Bijvoorbeeld beeldt een rechthoek een handmatige actie die een persoon voltooien moet, terwijl een diamant een besluit vertegenwoordigt dat iemand maken moet en het resultaat kan veranderen. Stroomschema software maakt gebruik van standaard vormen om te schilderen van deze elementen.

Voordelen

Een stroomschema kan helpen een individu of groep begrijpt hoe een proces werkt of wat moet er gebeuren voordat het proces voltooid is. Wanneer een persoon een stroomdiagram computergegenereerde ziet, kan hij de tijdlijn proces beter te begrijpen. Bovendien kan het helpen instrueren wanneer handmatige actie ondernemen of een geautomatiseerd proces, zoals een computertaak uit te leggen.