Definitie van een relationeel databasebeheersysteem (RDBMS)

Definitie van een relationeel databasebeheersysteem (RDBMS)


Een database wordt informatie opgeslagen op een computersysteem. Het relationele aspect neemt het idee van de database een stap verder, plaatsen van de gegevens in categorieën, dus het is gemakkelijk te bereiken, gebruiken en beheren. Een relationele database is in feite een "datamanagement" systeem.

Functie

Definitie van een relationeel databasebeheersysteem (RDBMS)


Werknemersinformatie is meestal gehouden in een relationele database.


Een relationele database is vergelijkbaar met een bibliotheek van boeken, waar de informatie is ingedeeld volgens onderwerp of soort gebruik. Een relationele database-gebruiker kan bijvoorbeeld alleen informatie over hun baan--bijvoorbeeld rekeningen informatie. Een traditionele database is voldoende voor kleine hoeveelheden gegevens, terwijl een relationele database wordt gebruikt voor grote hoeveelheden informatie.

Geschiedenis

Definitie van een relationeel databasebeheersysteem (RDBMS)


Verwante gegevens samen


In de jaren 1970 schreef een IBM-werknemer met de naam E.F. Codd een artikel getiteld "A relationele Model van gegevens voor gedeelde grootbanken" die het idee van een relationeel model van databases introduceerde. IBM gemaakt vervolgens een taal (SQL) voor het genereren van rapporten en bijwerken van de gegevens in dat model. Spoedig daarna, Oracle, die bedrijf hardware en software produceert, een commerciële database op basis van Codd van theorie en onderzoek van ander werk ontwikkeld en was het eerste bedrijf op de markt van zulk een gegevensbestand. Uiteindelijk, voortgekomen aanvullende soorten relationele databases uit deze prototypes.

Betekenis

De invoering van relationele databases in de vroege jaren 1970 een revolutie teweeggebracht in de manier waarop informatie werd beheerd. Vóór de invoering van relationele databases was het veel moeilijker om informatie te verkrijgen uit een enorme lijst met gegevens. In feite, was het niet altijd mogelijk de informatie die nodig is zonder ook de winning van irrelevante informatie te verkrijgen. Een ander probleem was dat als alle gegevens is gewijzigd, alle computerprogramma's die met behulp van de gegevens ook moest worden aangepast.

Voordelen

Definitie van een relationeel databasebeheersysteem (RDBMS)


Relationele databases ontwerpen gaat om gegevens te structureren.


Naast het verstrekken van een manier om uittreksel alleen de informatie die nodig is, zijn gericht alleen op de mensen voor wie het relevant, computerprogramma's ook gebruik van relationele databases gemakkelijker te maken en te onderhouden, net als de werkelijke database voor administratief personeel.

Overwegingen

Definitie van een relationeel databasebeheersysteem (RDBMS)


Verstrekken van een definitie van een relationele Database


Voordat een database losgelaten op een "nietsvermoedende" computersysteem worden kan, moet het eerst worden ontworpen. Deze taak meestal valt een ontwerpfunctie voor databases en een hooggeschoolde taak is. De ontwerper van de database moet begrijpen hoe de gegevens gestructureerd is en hoe het wordt gebruikt op de echte wereld-omgeving.