Decimale notatie instellen voor een Applet

De klasse DecimalFormat in Java-Applets wordt gebruikt voor het aanroepen van de decimale notatie, zoals de klassenaam suggereert. Met behulp van de DecimalFormat klasse, moet u het onderscheid maken tussen de andere belangrijkste formaten voor invoer in Java. Zodra u hebt uw inputformaat ingesteld op DecimalFormat, zullen die gegevens worden behandeld als numerieke gegevens in plaats van tekstgegevens of andere soorten gegevens. Dit is essentieel om te begrijpen als u samenstelt Applet vormen waarvoor tekst gebaseerde invoer die zal worden geconverteerd naar getallen.

Instructies

1

Overwegen de eerste soorten klasse behandeling die u zal hebben gebruikt: "java.text.Format" is de gestandaardiseerde tekstinvoerveld. U weet wellicht ook dat "java.text.NumberFormat" kan worden gebruikt wanneer u wilt standaard numerieke gegevens invoeren met gehele getallen. Als, echter, moet u decimale gegevens gebruiken, moet u de tag "java.text.DecimalFormat" klasse.

2

Uw Java-editor openen vanuit het menu Start; Dit programma zou een van de vele afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren.

3

Maak een nieuwe applet, of open een bestaande applet die u invoegen decimale opmaak wilt in.

Typ de volgende code in uw applet:

Koord fmt = "0.00#";

DecimalFormat df = nieuwe DecimalFormat(fmt);

dubbele q = 12.0/5.0;

String str = df.format(q);

System.out.println("q = "+str);

De eerste twee regels van dit stel het formaat voor uw inbreng. De "0.00#" definieert het aantal en het aantal cijfers die het gaat naar. De aanleg van de "DecimalFormat" roept de klasse die u wilt gebruiken. De laatste drie regels tonen een wiskundig voorbeeld van werken, het verdelen van 12 x 5. Wanneer u dit applet uitvoert, zal het resultaat in uw opgegeven decimale notatie.