Deactiveren van een Netgear Firewall

Deactiveren van een Netgear Firewall


Sommige modellen van routers gemaakt door Netgear nemen de functionaliteit van een hardwarefirewall: ze verhinderen dat bepaalde netwerkpakketten worden overbrugd tussen het lokale netwerk en de externe netwerken of vice versa. De beslissing voor het blokkeren van een bepaald pakket is afhankelijk van firewallregels die zijn geconfigureerd op de router; dat besluit kan afhangen van het bronadres, het doeladres, het protocoltype, de inhoud van de koptekst of zelfs een geschiedenis van vorige netwerkcommunicatie. U kunt deze functionaliteit uitschakelen door het uitschakelen van de firewall-functie op uw netwerkapparatuur van Netgear.

Instructies

1

Start een webbrowser op uw computer, en vervolgens navigeert u naar het beheerhulpprogramma voor de router van Netgear. Het webadres van het hulpprogramma is afhankelijk van het model van de router en duidelijk wordt aangegeven in de handleiding. Bijvoorbeeld, voor een Netgear WPN824, navigeer naar "192.168.1.1."

2

Inloggen op de router als beheerder door te typen "admin" als gebruikersnaam en het wachtwoord van de beheerder (het standaardwachtwoord is "wachtwoord"). Druk op "Enter".

3

Uitschakelen adres en poort-gebaseerde firewalling doordat alle services kunnen communiceren zonder gelijk welk pakket dat wordt gefilterd. Bijvoorbeeld, op een WPN824, klik op 'Blok Services' aan de linkerkant bar, dan selecteer "Never" onder "Services blokkeren" en klik op 'Toepassen'.

4

Inhoud gebaseerde firewalling door het instrueren van de router om te stoppen met behandeling van de inhoud van de aankomende pakketten uit te schakelen. Bijvoorbeeld op een WPN824, klik op 'WAN Setup' aan de linkerkant bar, dan selecteer "Uitschakelen SPI Firewall" en klik op 'Toepassen'.