De voors en tegens van het beleid van Google onbeperkte opslag

De voors en tegens van het beleid van Google onbeperkte opslag


Google Cloud is een uitbreiding van het Google-netwerk dat is geoptimaliseerd voor ontwikkelaars en bedrijven. In tegenstelling tot andere Google-services, Google Cloud biedt u theoretisch onbeperkte opslag ruimte. Dit beleid van onbeperkte opslag heeft een aantal voordelen op basis van haar kracht, stabiliteit en veiligheid. Mogelijke nadelen liggen in het smalle toepassingsgebied, prijzen en het algemene beginsel van cloud-opslag.

Data-opslaginterface en doel

Google Cloud is bedoeld voor gebruik als ontwikkelplatform en opslagruimte voor gegevens met betrekking tot apps en websites u hebben ontwikkeld. Als zodanig, is de toegankelijkheid beperkt tot mensen met kennis van programmeren. Hoewel de Google Cloud service onbeperkte opslag biedt, maar het is niet een eenvoudige manier voor het opslaan van uw persoonlijke bestanden of muziekcollectie. In plaats daarvan, het is een krachtig hulpmiddel voor het verzamelen en opslaan van gegevens door middel van een custom-built project; Dankzij de integratie met Google, kunnen bedrijven en ontwikkelaars opslaan en analyseren van gegevens met behulp van een verscheidenheid van diensten van Google.

Stabiliteit en veiligheid

Een voordeel van Google Cloud van onbeperkte opslag is de stabiliteit van de servers. Naast Google's sterke reputatie en aanwezigheid, zijn haar servers verspreid in een aantal locaties over de hele wereld. U kunt kiezen of uw gegevens zijn opgeslagen in de VS of Europa of verspreid over verschillende servers, het verstrekken van een verscheidenheid van opties voor verhoogde stabiliteit of de snelheid van de gegevensverwerking. Bovendien wordt uw gegevens beschermd door Google's eigen beveiligingsinfrastructuur, alsmede elke OAuth 2.0 verificatie die u wilt gebruiken met uw aanvraag.

Prijzen

In tegenstelling tot veel andere Google-services is Google Cloud opslag niet gratis. De hoeveelheid opslagruimte die u met Google Cloud gebruiken kunt is theoretisch onbeperkt, en de kosten van opslag varieert afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die u opslaat. Google heeft vijf verschillende prijzen lagen op basis van uw totale opslagcapaciteit: 0-1 terabyte, de volgende 9 terabytes, de volgende 90 terabytes, de volgende 400 terabytes en de volgende 4.500 terabytes. Aangezien u meer gegevens opslaan, vermindert uw prijs per gigabyte.

Gebrek aan lokale gegevens

Net als bij elke externe opslagoptie, is een nadeel het gebrek aan lokale opslag. Voor toegang tot uw gegevens, moet u een verbinding met een extern netwerk. In bepaalde omstandigheden kan dit moeilijk of onmogelijk zijn. Daarom, voor bepaalde typen gegevens kan het nuttig zijn om een lokale kopie op uw eigen machines. Dit proces lijkt misschien overbodig en onnodig, maar het is verstandig als uw informatie uiterst kritisch is.