De voors en tegens van Dual-Band Routers

De voors en tegens van Dual-Band Routers


Dual-band routers behoren tot de meest geavanceerde netwerktechnologieën beschikbaar op de markt. Ze ondersteunen meerdere frequenties en aanpassing van uw draadloze netwerk inschakelen. Door het begrijpen van de voors en tegens van dual-band routers kunt u beter beoordelen of ze geschikt voor uw budget, de apparatuur en de netwerkbehoeften zijn.

Signaal storing

Het belangrijkste voordeel van dual-band routers is de mogelijkheid om te schakelen tussen 2,4 GHz en 5GHz-frequenties. Omdat veel huishoudelijke apparaten is afgeven van radiofrequenties in de 2.4GHz-band, ze vaak een Wi-Fi signaal storen. Interferentie kan vertragen Internet snelheden, verminderen van Wi-Fi bereik en intermitterende signalen veroorzaken. Met een dual-band router kunt u overschakelen naar de 5GHz-band en geniet van sneller en stabieler internetservice.

Kosten

Een van de grootste nadelen aan dual-band routers is het prijskaartje. Omdat ze niet één, maar twee draadloze radiozenders bevatten, zijn dual-band routers duurder dan standaardrouters. Prijzen variëren per fabrikant en het model, maar zijn vaak meer het dubbele van een single-band router.

Compatibiliteit

Dual-band routers zijn ontworpen om te werken met een aantal draadloze netwerkapparatuur. Omdat zowel 2.4GHz als 5GHz ondersteund, moeten ze werken met elk type van netwerkadapter. Echter, om u toegang tot de voordelen van de 5GHz-band met storingsvrije, uw computer en de netwerkadapter moeten steunen. Hebt u van oudere computers en adapters die 5GHz niet gebruiken, bent je beter af zijn het kopen van een goedkopere standaard router.

Bereik

Vijf-gigahertz draadloze Internet zal hebben een korter bereik dan 2,4 GHz draadloos Internet omdat het op een hogere frequentie. Om voor u om te profiteren van de voordelen van de dual-band, moeten uw computers zich binnen het bereik van beide frequenties. Bereiken variëren van router naar router en bereik boosters aan draadloze repeaters hen kunnen uitbreiden. Om het meeste uit een dual-band router, koop een die beide frequenties tegelijk kunt gebruiken.