De voordelen van symmetrische codering

De voordelen van symmetrische codering


Symmetrische codering, een afkorting voor conventionele encryptie, is een steunpilaar in gegevens aan transmissie voor vele jaren. Deze methode van het bericht versluiering impliceert het gebruik van een gedeelde, geheime sleutel die alle partijen in de uitwisseling van gegevens bezitten moeten om te ontcijferen van een bericht. Hoewel asymmetrische codering heeft opgedaan populariteit in het internettijdperk, biedt symmetrische codering enkele aantrekkelijke voordelen.

Symmetrische en asymmetrische codering

Asymmetrische codering wordt gebruikt voor een persoonlijke sleutel die is alleen bekend door de eigenaar, en een openbare sleutel die is beschikbaar voor iedereen die wil communiceren met de eigenaar. Symmetrische codering maakt gebruik van een persoonlijke sleutel, die elke persoon in de cirkel uitwisseling weten moet om te coderen en decoderen van berichten.

Snelheid

Symmetrische codering is veel sneller dan bij asymmetrische codering te wijten aan de Kortere sleutellengten vereist voor het juiste beveiligingsniveau. Asymmetrische codering moet langere sleutellengten om het hetzelfde beveiligingsniveau, waardoor de tijd van de codering om te verhogen. Asymmetrische codering produceert bovendien langer gecodeerde berichten, die langer duren om te verzenden en te decoderen.

Eenvoud

De symmetrische coderingsproces is eenvoudig en maakt gebruik van standaard encryptie-algoritmen die beschikbaar voor iedereen zijn. Elke persoon weet de sleutels vooraf, evenals de gebruikte algoritmen en de codering en decodering processen eenvoudig te implementeren zijn.

Kosten

Symmetrische codering biedt uitstekende beveiliging tegen een lagere kosten van hardware vanwege zijn eenvoud. De algoritmen zijn vrij eenvoudig en vereisen minder rekenkracht om uit te voeren van berichtcodering. Asymmetrische codering, wordt aan de andere kant gebruikt complexe algoritmes waarvoor veel meer rekenkracht, wat resulteert in hogere kosten van de hardware.