De voordelen van Netbooks in het onderwijsNetbooks hebben verschillende kenmerken waardoor ze superieur aan full-sized laptops in sommige educatieve omgevingen. Hoewel full-sized laptops meer macht dan netbooks bieden, zijn ze ook groter, zwaarder en duurder dan netbooks. Uw schoolsysteem overweegt afgifte van computers aan studenten, overweeg de potentiële voordelen van netbooks alvorens uw besluit te nemen.

Grootte

Een typische netbook heeft een scherm met een diagonaal van ongeveer 10 inch, terwijl full-sized laptop schermen meestal 12 inch zijn en groter. Vanwege de kleinere omvang van een netbook vindt een student het veel gemakkelijker om te passen op haar Bureau samen met de andere school items zoals een leerboek, Kladblok en schrijven gebruiksvoorwerpen. Als studenten nog geen strijd te passen hun netbooks op hun bureau samen met hun andere artikelen, kunnen netbooks waarschijnlijk minder te laten vallen op de vloer.

Gewicht

Een netbook weegt ongeveer 2.5 ponden, terwijl laptops kunnen gemakkelijk meer dan 7 pond. Een jonge student kan ondervindt bij het uitvoeren van een grote laptop naar school samen met zijn boeken, terwijl een netbook te verwaarlozen gewicht naar een rugzak voegt. Een netbook kan daarom helpen studenten vermijden van spanning en pijn bij de uitvoering van de artikelen naar school.

Kosten

Een instap netbook heeft meestal een kleinhandelsprijs van rond $350, terwijl full-sized laptops op ongeveer $450 voor instapmodellen beginnen en snel in prijs stijgen wanneer u meer high-power componenten toevoegt. De kosten voor uitrusting netbooks jobstudenten zal vrijwel zeker dus lager dan het zijn zou als u laptops gekocht. Indien uw school besluit te vragen stortingen van studenten ouders aan de potentiële kosten die uit diefstal of beschadiging voortvloeien zouden van de buffer, kunt u laten meegenieten van de besparingen langs aan de ouders en veroorzaken minder van een last op hen.

Cloud integratie

Netbooks zijn compatibel met cloud-gebaseerde besturingssystemen zoals Jolicloud, die toepassingen via het Internet uitvoeren. Een cloud-gebaseerde toepassing is opgeslagen op een centrale server in plaats van op de computer zelf. Door de afbouw van uw netbooks met cloud-gebaseerde operating systemen, kunt u geld besparen door het beperken van de hoeveelheid opslagruimte op de netbooks. U kan ook kunnen zijn om geld te besparen in de licentiekosten voor commerciële software, aangezien u niet zou moeten kopen van kopieën van de software voor elke afzonderlijke computer en kon in plaats daarvan een programma voor een bepaald aantal gelijktijdige verbindingen voor cloud-gebaseerde licentie.