De voordelen van een LAN gebaseerd het systeemDe voordelen van een IT-systeem dat is gebaseerd op een local area network zijn gevarieerd en omvatten een breed scala aan configuraties. Een LAN kan een bedrijf bieden de mogelijkheid om te centraliseren van een dienst of te centraliseren van alle verwerkingskracht, waardoor elk werkstation met weinig meer dan een monitor en een toetsenbord.

Servers

De centrale component van elk LAN-gebaseerde systeem is een server. Een server een computer is groter dan de standaard PC en bestaat om middelen aan andere computers op het systeem. Dit concentreert zich hardware eis op één locatie en maakt alle andere computers in het netwerk extra capaciteit zonder de kosten van het toevoegen van op hardware op elk punt. Servers bieden een scala aan diensten, maar de meest voorkomende is de bestandsserver. Een bestandsserver biedt opslagruimte voor documenten die vereist zijn door veel van de werknemers in een organisatie. Centraliseren dossieropslag Hiermee verwijdert u dubbele exemplaren. Versiebeheer is ook gemakkelijker te implementeren wanneer er slechts één centrale definitieve kopie van een document.

Informatie delen

Bestandsservers inschakelen meerdere mensen toegang geven tot de dezelfde definitieve exemplaar van een document. Andere toepassing aanmoedigen ook informatie delen binnen een organisatie. De meest voorkomende daarvan is een e-mailsysteem, die niet mogelijk zonder een local area network zijn zou. Meer geavanceerde communicatiesystemen die op LAN gebaseerde kanaal de bedrijfstelefonie over de gegevens LAN. Dit maakt de integratie van telefoon-, fax- en e-mailberichten. Video-conferencing kan ook worden toegevoegd aan inschakelen presentaties worden meegedeeld aan de vele leden van een organisatie zonder vergaderzalen.

Ontwikkeling van netwerkgeïntegreerde diensten

LAN-gebaseerde IT-systeem kunt maximaliseren gebruik van apparatuur, zoals printers, faxapparaten en internettoegang. In plaats van elke PC wordt gehecht aan eigen printer, de PC's in het netwerk toegang hebben tot een centrale printer, zorgen voor een duur stuk van apparatuur is blijven werken, vermindering van de kostprijs van afdrukken. Verbinding op alle computers in het bedrijf aan een Internet-gateway via een LAN, betekent dat elke PC hoeft niet een eigen Internet-account. De gateway kan de bedrijven Internet toegangsbeleid beheren, centraliseren van firewalls en toezicht op inkomend en uitgaand verkeer.

Onderhoud en administratie

Dure traceerapparatuur op één plaats helpt vereenvoudigen het onderhoud. Minder ingewikkeld computers op elk bureau zijn minder waarschijnlijk dat fysieke problemen, omdat het eenvoudiger, goedkoper en stabiele technologie vereist. Netwerkbeheerders kunnen toegang tot de werkstations op afstand via het LAN en oplossen, of bijwerken van software, zonder te hoeven bezoeken elke afzonderlijke computer.