De voordelen van draagbare harde schijven

De voordelen van draagbare harde schijven


Draagbare harde schijven zitten aan de buitenkant van de hoofdcomputer in eigen behuizing. Het hoofddoel van draagbare harde schijven is voor gegevensopslag. In plaats van lopen op zijn eigen, de externe harde schijf wordt aangesloten op de computer of laptop via een snelle interfacekabel en fungeert als een extra harde schijf.

Online veiligheid

Vanwege de prevalentie van Internet hackers, virussen en wormen zijn veel gebruikers op hun hoede voor uitsluitend afhankelijk van hun interne harde schijf. Draagbare harde schijven kunnen gebruikers een back-up of slaan hun bestanden uit de buurt van de belangrijkste interne harde schijf, veilig zal zijn tegen het compromis door online of offline activiteiten. Bij online, kunnen de gebruikers zelfs kiezen om te vertrekken van het externe station uitgeschakeld.

Extra opslagruimte

Draagbare harde schijven bieden veel meer ruimte, het vrijmaken van ruimte op de belangrijkste computing systeem. Met een capaciteit van 80 GB tot meer dan 1 terabyte toestaan externe harde schijven dat een nog grotere opslagruimte voor digitale media, zoals foto's, muziek en films. U kunt hele virtuele werkstations op draagbare harde aandrijving opslaan.

Draagbaarheid

Vaak niet groter zijn dan de grootte van een kind de schoenendoos, alle externe harde schijven zijn draagbaar tot op zekere hoogte. Draagbare harde schijven kunnen gebruikers gegevens op een veilige plaats kunt beveiligen, delen met andere gebruikers of overdracht van bestanden naar een andere computer met zeer eenvoudige plug-and-play-interface.

Plug-And-Play

Draagbare harde schijven opereren op basis van de plug-and-play. Veel draagbare harde aandrijving is voorzien van zowel USB als Firewire, waarmee een universele connectiviteit voor zowel PC als Mac. Elk systeem met deze mogelijkheid zal de draagbare harde schijf automatisch herkennen en toe te wijzen een brief te wijzen. Zorg om voor deze mogelijkheid.

Back-Up van belangrijke gegevens

Een draagbare harde schijf verstrekken verbruiker voor back-up van al hun bestanden. Wanneer een computer de harde schijf opnieuw geformatteerd moet, heeft een draagbare harde schijf veel meer efficiënte mogelijkheden voor back-up bestanden in tegenstelling tot de lagere capaciteit DVD's of CD-Rs. Veel van deze stations komen met automatische synchroniseren en back-upsoftware als goed. Western Digital heeft bijvoorbeeld een functie genaamd WD Sync, waarmee de gebruiker de mogelijkheid om ervoor te zorgen dat hij heeft de meest recente versie van de gegevens van een schijf.

Netwerkbeveiliging

Als meerdere gebruikers een computersysteem te gebruiken, is een ander voordeel aan het hebben van een externe harde schijf dat de gebruiker belangrijke bestanden tegen onbedoelde dossiercorruptie kunt beschermen. Bijvoorbeeld kunt met behulp van een draagbare harde schijf financiële gegevens en andere gevoelige documenten veilig houden. Wanneer nodig, kunnen gebruikers de extern station aansluit en hebben alle gegevens en programma's beschikbaar. Wanneer u klaar bent, kan de gebruiker simpelweg koppelt u de drive los en neem het met haar.

Aanvullende beveiligingsfuncties

Een ander voordeel van draagbare harde schijven is dat sommige draagbare harde schijven extra veiligheidsvoorzieningen zoals geïntegreerde vingerafdruklezer bieden. Dit is vooral handig voor gevoelige documenten. Gebruikers kunnen hun bestanden te beschermen tegen onbevoegde gebruikers de harde schijf te gebruiken, zelfs als een onbevoegde gebruiker beweegt het station op een PC waarop nog geen hulpprogramma software is geïnstalleerd. Op deze manier, zelfs als de harde schijf verloren is, gebruikers geen toegang tot deze bestanden.