De vervaldatum van een domein controleren

U kan de status van uw domeinen via uw domeinregistreerder. Elke archivaris houdt gedetailleerde informatie over elk van de domeinen het registreert voor snelle herziening van haar klanten. Bovendien is elke archivaris vereist door ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) voor het doorgeven van de relevante details van de eigendom van het domein aan de openbare "WHOIS"-databank. Deze database is een openbaar register van wanneer het domein is verlopen, wie de eigenaar is van het domein en waarop het is gemaakt. Honderden websites en terts-verschijnende partij gereedschap toestaan dat iemand zoeken in de database helemaal gratis.

Instructies

1

Open een van de "WHOIS" zoekopdracht Databasehulpmiddelen hieronder vermeld in bronnen.

2

Voer de domeinnaam in kwestie in het zoekveld. Typ de domeinnaam precies zoals deze verschijnt in uw internetbrowser, met inbegrip van de "com", ".net", of andere domeinextensie.

3

Controleer of "Domein" of "WHOIS" is geselecteerd als het gekozen gereedschap andere zoekmethoden, zoals IP-adres of de DNS-records biedt.

4

Druk op de zoekknop om weer te geven informatie die de vervaldatum die momenteel in de WHOIS-databank geregistreerd bevat.