De verschillen tussen een opneembare & een herschrijfbare CDCompactdisc-recordable (CD-R) en compactdisc-rewritable (CD-RW) zijn schijven gebruikt voor opslag met personal computers. Ze vervangen diskettes in computing geschiedenis en veranderd de mediaopslag van 1,44 megabyte tot 650 of 700 megabyte. Het belangrijkste verschil tussen een CD-R en een CD-RW is dat de CD-R slechts één keer, kan worden opgenomen, terwijl een CD-RW kan worden vastgelegd, zodat meerdere keren, zoals een harde schijf. Er zijn echter enkele andere verschillen.

Meerdere Rewrite

Een CD-RW kan worden opgenomen om meerdere keren vanwege gevoeliger laser optics.

Voor sommige toepassingen, kan de gebruiker niet wilt dat de informatie uitwisbaar. Zijnde kundig voor het wissen van de gegevens, zou per ongeluk of opzettelijk, een ramp in deze situaties.

Kosten en snelheid

Een CD-RW kost meer dan een CD-R, en duurt het langer om te lezen en schrijven van gegevens op een CD-RW. Echter, het verschil in prijs tussen CD-R en CD-RW wordt steeds kleiner de allertijden. De meeste mensen uiteindelijk niet hergebruiken van hun cd's (bijvoorbeeld, als u ze voor muziek-cd's gebruikt) dus de extra tijd en geld op CD-RW wordt verspild. Maar, als u zorg dragen voor de cd's niet erg het beetje extra tijd te wachten en let niet op de oude informatie voor geheel nieuwe gegevens wissen, een CD-RW kunt u geld besparen met hun herbruikbaarheid.

Compatibiliteit

Een ander ding te overwegen is het verschil in compatibiliteit tussen een CD-R en CD-RW. Sommige CD-stations niet in staat zijn om te branden, terwijl sommige schijven alleen CD-R en CD-RW niet branden kunnen. Dit is langzaam verouderd als meest moderne schijven zijn nu niet alleen kunnen branden, maar beide typen om te branden. Ook lijkt CD-R beter te werken met intensief gebruikte media, zoals audio-cd's. Als je, alvorens te kopen kunt, een CD-R- of CD-RW te lenen van een vriend en testen op uw CD-speler om ervoor te zorgen dat het werkt.