De toepassing van de Storage Devices

De toepassing van de Storage Devices


Opslagapparaten zijn harde schijven, flash drives, CD-stations, DVD-stations en diskettestations. Deze apparaten bieden u vele voordelen, ongeacht welk type u wilt gebruiken.

Bewaring van gegevens

Opslagapparaten bewaren gegevens op hen voor toekomstig gebruik. Het gaat hierbij om de bestanden op uw harde schijf, Windows zelf, muziek op cd's en films op DVD's.

Bestandsoverdrachten

Soms is de eenvoudigste manier om een bestand van de ene computer naar de andere op een draagbaar opslagapparaat te zetten. De meest handige draagbare opslaggelegenheid hiervoor is het USB-flashstation.

Meer ruimte

Een groot voordeel is de extra ruimte voor gegevens. Als uw primaire harde schijf volledig of bijna volledig is, kunt u die gegevens overbrengen met een opslagapparaat en ruimte vrijmaken op uw primaire station.

Back-ups

Aangezien gegevensverlies altijd een mogelijkheid is, zijn opslagapparaten handig voor bestand back-ups. Als uw harde schijf uitvalt of een virus uw gegevens vernietigt, kunt u veel of alle voor het ophalen van back-ups op een opslagapparaat.

Meerdere besturingssystemen

Soms liever gebruikers verschillende besturingssystemen beschikbaar op een enkele computer. Een handige manier om troep zulks opwaarts is het gebruik van een tweede apparaat voor gegevensopslag, meestal een harde schijf, voor het tweede besturingssysteem.