De terugwinning van gegevens van een beschadigde vaste schijf

De terugwinning van gegevens van een beschadigde vaste schijf


Harde schijf crasht zijn vaak fataal voor de kostbare gegevens binnen. Gewoon omdat het station niet meer werkt of heeft verloren een aanzienlijke hoeveelheid gegevens betekent niet dat je moet gaan naar een deskundige of uw schijf weg naar een prijzig lab sturen om te herstellen. Zolang de interne hardware van de schijf en station is niet in het gedrang zal u zitten kundig voor herstellen de meeste, zo niet alle van uw waardevolle gegevens door uzelf.

Gebroken Pins

Gebroken pinnen zijn zeer vaak voor als u besteden veel tijd verwijderen van harde schijven en deze te vervangen. Gelukkig kunt u verbogen pennen herstellen door voorzichtig met behulp van een paar van naald-neus buigtang. Als u een pin afbreken, kunt u het soldeer weer op. Echter, als u gebruikt soldeer, ervoor te zorgen dat de koper uiteinden van de pinnen raken of een geleidende soldeer zoals aluminium gebruik te maken van de reparatie. Nikkel en sommige dichtere materialen zijn niet bijna geleidende genoeg om te werken voor uw reparatie.

Lawaaierige stations

Dit is het teken van een dode aandrijving en bijna onmogelijk om te herstellen zonder het daadwerkelijk nemen van het station uit elkaar. Als de drive lawaai maakt, is het meestal omdat iets los gekomen en reattached kan worden door het nemen van het uit elkaar. Andere tijden, is er een kritische pauze in het hoofd, dat kan niet worden hersteld, en het is zeer waarschijnlijk dat zelfs een gespecialiseerde lab zullen niet in staat om uw gegevens te herstellen. Het hoofd is een vierkante object rond de dunne magnetische donuts die het feitelijke station zelf vormen. Ooit raak niet de donuts als je hopen om uw gegevens te herstellen.

Brandwonden of gelekte chemicaliƫn

Computers zijn samengesteld uit vele bewegende onderdelen, waardoor enorme hoeveelheden warmte worden gegenereerd. In de loop van dagelijkse werking zijn er talloze manieren dat een brand kan worden gestart (chemische of elektrische). Na alles afsluiten en waardoor zij Verwijder enkele minuten afkoelen, eventuele beschadigde componenten te inspecteren ze voor schade. Schoon uit een scorch merken en zoekt beschadigde transistoren of draden die moeten worden vervangen. Zodra de drive is gereinigd, kan u opnieuw koppelen om te testen voor start-up.

Beschadigde gegevens

Er zijn vele oorzaken voor beschadiging van de gegevens op harde schijven, met de meest voorkomende is elektrische of magnetische interferentie die de manier waarop gegevens herschrijft worden opgeslagen op uw schijf. Verwijderen en inspecteren van het station op beschadigingen en vervolgens vervangen. Controleer of dat de drive correct is geaard, de zwarte draad die verbonden zijn aan het frame en de grote groene bouten. Uw computer opstarten en zolang het de drive wordt herkend, u zal zitten kundig voor Windows Recovery Tool uitvoeren vanuit het menu Start. Zorg ervoor dat u back-up van alle gegevens die u vervolgens herstellen opnieuw formatteren van de schijf te herstellen en het markeren van eventuele beschadigde sectoren om te voorkomen dat toekomstige verliezen.

Met behulp van de deskundigen

Als een laatste redmiddel of in het geval dat u niet wilt doe het zelf, zijn er verschillende gerenommeerde bedrijven die kunnen herstellen van gegevens van de schijf evenals het herstellen. De meeste grote computer winkelketens, alsmede detailhandelaren van de computer harde schijf herstel diensten aanbieden. Als u vermoedt schade aan de instelwaarde dat, zich bewust kan er niets wat die ze kunnen doen.