De snelheid verschillen in geheugenupgrades

De snelheid verschillen in geheugenupgrades


De snelheid van het geheugen random access memory of RAM, verandert vele aspecten van uw computer. Als uw RAM traag is, kan het andere componenten te vertragen en leiden tot stotteren, onbetrouwbare PC prestaties. De snelheid verschil geboden door een geheugenupgrade is afhankelijk van het type en de kwaliteit van het geheugen dat u kopen en van uw computer en het besturingssysteem.

Voordelen

Een gebrek aan voldoende computer RAM kan veroorzaken system vertragingen en frequente stotteren. Meer geheugen toe te voegen aan uw systeem vermindert de spanning op de RAM, maar zodra u voldoende geheugen hebt, verhoging van het bedrag zal niet noodzakelijkerwijs PC snelheid verhogen. Kijken naar twee systemen met PC3-10600 Double Data Rate 3 (DDR3) RAM als voorbeeld. Als men 4 gigabytes of GB heeft en andere 8 GB heeft, die met 4 GB van RAM programma's worden uitgevoerd zo spoedig met 8. Hebben meer in de eerste plaats betekent het 8-GB systeem kan meer functies en meer resource-intensieve programma's hebt geopend op hetzelfde moment. Snelheid verschillen zijn grootste wanneer u een upgrade van een onvoldoende hoeveelheid RAM-geheugen uitvoert.

Specificaties

De snelheid van een specifieke geheugenmodule wordt aangeduid in de naam van de module. Als de meeste PC's van maart 2011, DDR, DDR2 en DDR3 geheugen, is met de derde de snelste en nieuwste. Het geheugen heeft een naam met "PC," die kan worden gevolgd door een "2" of "3" voor DDR2 en DDR3; geen nummer betekent DDR. Daarna ziet u het aantal belangrijkste te versnellen, de pieksnelheid voor overdracht. PC3-8500 is bijvoorbeeld DDR3-geheugen met een pieksnelheid voor gegevensoverdracht of 8,533 MB, MBs, per seconde. Hoe hoger het getal, hoe sneller het geheugen; PC3-12800 dus veel sneller dan de oudere PC-3200 geheugen. Het is belangrijk te onthouden dat deze aantallen vertegenwoordigen het geheugen de hypothetische beste prestaties, niet de gemiddelde snelheid, die waarschijnlijk ergens tussen de genoemde pieksnelheid en de helft van dat aantal.

Achterwaartse compatibiliteit

Geheugen binnen een bepaald type is ontworpen voor achterwaartse compatibiliteit. PC3-10600 werkt bijvoorbeeld in een systeem ontworpen voor PC3-6400. Dit geldt niet voor andere typen, zodat DDR3-geheugen niet compatibel in systemen die zijn ontworpen voor DDR of DDR2 is. Terwijl u sneller DDR3-geheugen in een systeem ontworpen voor langzamer DDR3 RAM gebruiken kunt, het systeem herkent het geheugen maar kan alleen worden uitgevoerd zo snel als het langzaamst geïnstalleerde module. Dus, als je hebt één PC3-10600 geïnstalleerd en één PC3-6400 geïnstalleerd, uw PC zal lezen de snellere module als PC3-6400.

Beperkingen van het systeem

Zowel uw besturingssysteem en de systeemhardware plaats beperkingen op de hoeveelheid RAM-geheugen. Voor de beste snelheid en prestaties, overwegen de installatie van RAM de meeste dat uw systeem is ontworpen om te behandelen. Microsoft Windows-besturingssystemen hebben verschillende maximale geheugencapaciteiten uitgevoerd bepaald door de versie van het besturingssysteem en of u een 32-bits-processor of een meer geavanceerde 64-bits processor hebt. Bijvoorbeeld, 32-bits versies van Windows 7 Home Premium accepteert maximaal 4 GB RAM, terwijl de 64-bits versie ondersteunt 16 GB. U vindt de beperkingen van uw computer binnen de specificaties en de gebruikershandleiding. Volg welke beperking is laagste ter voorkoming van mogelijke fouten of verspillen geld aan geen onnodige upgrades.