De oververhitting van een G5

De oververhitting van een G5


De G5 is een krachtige desktop binnen Apples full-size computer line-up in de vroege tot midden jaren 2000. De G5 is sindsdien vervangen door Apple's Mac Pro lineup. Oververhitting in de G5 kan door veel factoren worden veroorzaakt, zodat een grondige probleemoplossing inspectie moet worden uitgevoerd om te lokaliseren waar het probleem vandaan.

Oorzaken

Over de verwarming in de G5 en computers in het algemeen wordt veroorzaakt door een aantal gemeenschappelijke problemen. De eerste is gebrek aan ventilatie rond het geval die verhindert dat de computer fans goed koele lucht circuleert. Defecte of onder presterende ventilatoren kunnen ook de boosdoener. Een defecte video grafische kaart kan worden veroorzaakt door overmatige hitte tot het punt dat de computer kan niet zelf goed afkoelen. Tot slot kunnen stof en vuil worden Voortbouwend op essentiƫle koelelementen binnen het geval zoals de fans en de CPU koelblok.

Toezicht

Er zijn verschillende hulpprogramma's van vrije software die een computergebruiker downloaden kunt om de temperatuur binnen de computer. Hulpprogramma's zoals Hmonitor en SpeedFan kunnen een gebruiker de omgevingstemperatuur binnen het geval vertellen samen met de temperaturen binnen de grafische kaart, CPU en macht levering. Dit is belangrijke informatie om te weten wanneer welk deel van de computer oplossen veroorzaakt de oververhitting.

Inspectie

Het verwijderen van de kant van de zaak tot de binnenkant van de eenheid is een must voor inspectie. Terwijl de kant van de zaak uitgeschakeld is, zet de computer en observeren van de fans om ervoor te zorgen dat ze correct werken. Ook inspecteren het koellichaam boven de processor en zien of er overdreven hoeveelheden stof opbouw. Toezicht op de temperatuur tools nauw met de kant van de zaak af. Als de temperatuur naar normaal terugkeert, dan kan het zijn een luchtstroom of onder presterende ventilator probleem.

Rechtsmiddelen

Als u ziet dat een van de fans draait niet of abnormaal traag gaat, is een vervanging in orde. Schoonmaken van de binnenkant van de behuizing van de computer met zachte perslucht kan ook ontdoen van warmte-veroorzakende stof en puin. Zorgen dat de computer wordt niet bewaard in een gesloten ruimte of kast. Ook zorg ervoor dat de ventilatieopeningen niet door meubilair gedekt of geduwd tegen een muur aan het beperken van de luchtstroom. Uitvoeren van de computer zonder de grafische kaart mogelijk een goede manier om een probleem lokaliseren.