De opslagcapaciteit van een draagbare harde schijf

De opslagcapaciteit van een draagbare harde schijf


Een draagbare harde schijf computergegevens opgeslagen in een kleine behuizing, waardoor de gebruiker kan voeren rond gemakkelijk. Meestal verbindt met een computer via een USB- of Firewire-gegevenskabel.

Geschiedenis

In 1956 betrad de eerste harde schijf de markt, met een gewicht van 1 ton met een opslagcapaciteit van 5 MB (megabyte). In 1962, IBM gemaakt de eerste harde schijf die commercieel, trok met zes 14-inch diskettes elke en maximaal 2 MB wordt opgeslagen. Door de jaren heen, de opslagcapaciteit van een harddisk verhoogt en het verkleind totdat het klein genoeg om te worden draagbaar wordt.

Functies

Draagbare harde schijven kunt nu terabytes (TB) aan gegevens, oftewel gigabyte (GB) duizenden of miljoenen MB. Ze variƫren in grootte van minder dan 1 inch tot de grootte van een boek.

Voordelen

Een draagbare harde schijf neigt om te hebben een kleinere opslagcapaciteit in vergelijking met grotere desktop schijven waarvoor een externe stroombron. Het is meestal ook duurder en trager, maar moderne draagbare harde schijven toestaan dat iemand voeren van grote hoeveelheden gegevens overal te gebruiken op de meeste computers.