De nadelen van het IPX/SPX-Protocol

De nadelen van het IPX/SPX-Protocol


Het IPX/SPX (Internetwork Packet Exchange/Sequenced Packet Exchange) protocol is de specifieke "Internetworking protocol" gemaakt voor NetWare, door Novell. Sommige gemeenschappelijke namen zijn "IPX," "SPX/IPX" en 'Novell Protocol'. De "NetBEUI" is het TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol)-protocol, die het IPX/SPX-protocol vervangen aangezien Microsoft Windows Vista vrijgegeven. IPX is vergelijkbaar met het OT in ze beide bieden routeringsservices, en de SPX is vergelijkbaar met TCP als zij beide vervoer laag diensten verlenen. Hoewel mensen met Windows XP of oudere computers nog steeds het IPX/SPX-protocol gebruiken kunnen, zijn er nadelen aan het gebruik ervan.

Inefficiƫntie

Novell nooit de bedoeling met behulp van dit protocol in een bedrijfsomgeving klasse, maar wel voor een klein netwerk zoals een klein thuisnetwerk. Dit betekent dat het verkeer gebruik, die in dit type van zakelijke omgeving vrij zwaar op keer worden kan, is te veel voor IPX/SPX te behandelen. Voor een bedrijfsomgeving bevindt, zijn de TCP/IP- of IPv6-protocollen beide beter uitgerust om zware verkeer verwerken.

Gebrek aan steun

Het IPX/SPX-protocol ondersteunt niet elk type van hardware of toepassing beschikbaar voor netwerken. Novell gestopt waardoor het IPX/SPX compatibel is met elke mogelijke toepassing of hardware na de invoering van TCP/IP networking. Vanwege het wijdverspreide gebruik van TCP/IP is IPX/SPX niet compatibel met Windows Vista of Windows 7 voorzien van een netwerktoepassingen of voorzien van een netwerkhardware.

Geen internetgebruik

U kunt het IPX/SPX-protocol niet gebruiken op het Internet. Alleen netwerken apparaten en randapparatuur, zoals printers en routers, de IPX/SPX-protocollen gebruiken. De IPX-adressen zijn niet compatibel met Internet protocol-adressen.

Protocol stopgezet

Novell niet langer maakt of NetWare- of het IPX/SPX-protocol ondersteunt. Als u Windows XP gebruikt, hebt u nog steeds IPX/SPX als een keuze wanneer protocollen aan het netwerk toevoegen. Als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt, bestaat de IPX/SPX-keuze niet. TCP/IP vervangen binnen de lijst met protocollen die u kunt toevoegen.