De nadelen van het gebruik van Concept Mapping Software

De nadelen van het gebruik van Concept Mapping Software


Concept mapping software wordt gebruikt om gedachten en ideeën te organiseren. Het is een strategie die wordt gebruikt voor het uitstippelen van uw gedachteprocessen voor het schrijven van projecten. U gebruik maken van visuele representaties van de concepten of ideeën die je begint met te helpen brainstormen. Meer grafische representaties worden gemaakt wanneer uw inspanningen brainstormen een verwant concept of idee roepen.

Leercurve

De tijd die nodig is om te leren van de software kan duren van klasse tijd in de klassieke leren milieu of personeel uur in een zakelijke omgeving. De American Society for Cell Biology bepaalt dat "de belangrijkste nadelen van het gebruik van concept kaarten zijn die, eerst instructeurs moeten leren hoe te gebruiken en te leren van de techniek, en ten tweede, studenten moeten worden geleerd hoe de bouw van hen — een proces dat een volledige class-period duren kan."

Moeilijkheidsgraad

Concept mapping software kan moeilijk aan een persoon die gebruik heeft gemaakt van toewijzing technieken op pen en papier worden weergegeven. De moeilijkheid bij het gebruik van de softwaresysteem kunt eigenlijk een wegversperring in het brainstormen soort concept mapping. In een rapport van de Universiteit van Wisconsin schrijft Barbara Daly, "de kaarten moeilijk kunnen zijn voor deelnemers die niet vertrouwd zijn met de indeling te lezen en de verbanden kunnen moeilijker te zien als de kaarten meer en meer complex krijgen." Ze gelooft dat met behulp van software, moet u gebruikmaken van andere data analyse strategieën om te bepalen welke concepten u heb geopenbaard wordt door het concept toewijzen toewijzing en het toewijzen van hen niveaus van belang.

Beperking

Met behulp van software, beperkt de vrijheid van meningsuiting die losgelaten wordt bij het gebruik van potlood en papier. Piet Kommers schrijft in het boek "Cognitieve ondersteuning voor leren", "Geen van de programma's biedt de volledige creatieve mogelijkheden van papier-en-potlood (en gum) tekening van concept kaarten." Kommers onderzoek postuleert er is een cognitieve link naar de vingers, beweging te trekken en de hersenen die niet bij het gebruik van een computer wordt aangestoken.

Kosten

Pen en papier kunnen worden gekocht bij de meeste winkels voor minder dan een dollar. Instituut van de Universiteit van Londen in onderwijs meldt dat kosten boven aan de lijst met gemelde nadelen voor het gebruik van concept mapping software. Zij melden ook dat er beperkte opties zijn. Kosten, neemt meer tijd, niet gemakkelijk afbeeldingen toevoegen, vrije software heeft opties beperkt bij het gebruik van een computer versus het oneindige aantal opties die je geest bedenken kan bij het gebruik van papier--deze schattingen papier waardevoller maken in brainstormen oefeningen zoals concept mapping.