De Javascript-Code voor een schuifbalk

Een webbrowser weergegeven automatisch een verticale schuifbalk weergegeven aan de zijkant van het browservenster en een horizontale schuifbalk weergegeven aan de onderkant van het venster wanneer de inhoud op een webpagina verder reikt dan de zichtbare afmetingen van het scherm van een gebruiker. Omdat browsers schuifbalken automatisch zo nodig worden weergegeven, moet u niet speciale queryontwerpcodes opnemen in uw webpagina's naar de schuifbalken worden weergegeven. Zelfs zo, kunt u JavaScript-code om de werking van schuifbalken te wijzigen.

Pop-upvensters

Webmasters gebruiken pop-upvensters om verschillende redenen, zoals login schermen of standalone inhoud, met inbegrip van advertenties, video clips en statusberichten wilt weergeven. Sommige webbrowsers toevoegen schuifbalken aan pop-upvensters, waardoor ze kijken slordig. U kunt voorkomen dat schuifbalken weergeven in pop-upvensters door JavaScript-code toe te voegen aan de pagina van waaruit het pop-upvenster is gekoppeld. Ter uitvoering van deze code, vervangt u de bestaande koppeling naar het pop-upvenster door deze JavaScript-fragment:

< SCRIPT LANGUAGE = "JavaScript" >
<!--
Window.Open (' uw-popup-pagina.html ', 'newwindow', config =' hoogte = 100,
breedte = 400, scrollbars = Nee, resizable = no')
-->
< / SCRIPT >

"Uw-popup-pagina.html" vervangen door de URL van de pagina die u wilt weergeven in het pop-upvenster. Wijzig de breedte en hoogte waarden aan uw specifieke eisen. Als u opnemen van schuifbalken in de pop-up wilt, wijzigen "nee" tegen "Ja."

No-rolfunctie

Met JavaScript, kunt u ook wijzigen hoe de schuifbalk gedraagt zich door het toevoegen van code naar de werkelijke pagina. Soms verborgen elementen op een webpagina kunnen vragen een browser om weer te geven van een schuifbalk weergegeven als er niet genoeg zichtbare inhoud om te rechtvaardigen een. Onnodige schuifbalken slordig kijken en verwarrend kan zijn voor lezers door een indruk dat er meer om te zien verder naar beneden de pagina. Een fragment van JavaScript toevoegen aan uw webpagina om te voorkomen dat schuifbalken onnodig worden weergegeven. Voor de uitvoering van de code, vervangen door de pagina's standaard "< body >" tag het volgende:

< lichaam scroll = "no" >

AutoScroll functie

Een andere optie is om tweaken van de code om te instrueren webbrowsers te tonen van een schuifbalk automatisch alleen wanneer het nodig is. Deze methode heeft een aantal voordelen over de "geen scroll"-functie, omdat het is flexibel genoeg om verschillende gebruiker schermresoluties. Bijvoorbeeld, ertoe uitvoering van de "geen" scrollfunctie leiden dat een schuifbalk correct worden weergegeven wanneer de gebruiker de webpagina op een klein scherm bekijkt, afsnijden van sommige van de pagina-inhoud. Voor de uitvoering van de functie "auto scroll" met JavaScript, gebruik de volgende code in plaats van de huidige "< >" lichaamsmarkering:

< lichaam scroll = "auto" >

Alternatieven

JavaScript kunt u gemakkelijk de werking van schuifbalken wijzigen. Als u het uiterlijk en de stijl van schuifbalken wijzigen wilt, kunt u overwegen met behulp van Cascading Style Sheets code voor het aanpassen van het uiterlijk van de schuifbalk op een webpagina. Met CSS, kunt u de schuifbalk gezicht kleur wijzigen evenals toevoegen kleur schaduwen en hooglichten. U kunt ook CSS maken aangepaste schuifbalken die de standaard grijze balk vervangen door een ontwerp overeenkomen met het thema van uw website.