De geschiedenis van Touchscreens

Interface van het aanrakingsscherm is door de jaren heen steeds populairder geworden. Van nederige oorsprong in een onderzoekslaboratorium te zijn wijdverbreid gebruik in producten zoals de iPhone, is het touchscreen sterk geëvolueerd sinds zijn uitvinding.

Oorsprong

De geschiedenis van touch screen technologie begon in 1971, met Sam Hurst de uitvinding van de "Elograph." Het was niet transparant, maar het was een belangrijke stap naar de touchscreens die we vandaag hebben. Hurst ging Elographics, nu bekend als Elo TouchSystems gevonden. In 1974 creëerde hij de eerste "echte" aanrakingsscherm met behulp van resistieve technologie.

Typen

Een resistive touch screen paneel werkt door druk op het scherm te converteren naar een elektrische verbinding tussen twee dunne lagen van metaal. Een processor binnen in het apparaat kan dan het interpreteren van de druk. Een ander type van touch screen technologie staat bekend als akoestische oppervlaktegolf (SAW). Ultrasone golven omringen het aanrakingspaneel en gedetecteerd wanneer u het scherm raakt, en vervolgens de processor de gegevens interpreteert. Deze soorten systemen zijn niet erg stevig, dus weer of oppervlakte verontreinigingen kunnen laten stoppen met werken.

Capacitieve sensoren

Capacitieve sensing is een andere vorm van touch screen technologie. In dit soort systeem, is glas bedekt met een transparant materiaal dat verbetert de geleidbaarheid. Omdat het menselijk lichaam dragen een elektrische lading, verandert aanraken van het scherm het elektrostatische veld, een meting dat de processor wordt geïnterpreteerd. Verschillende soorten technologie worden gebruikt voor het interpreteren van een touch. Deze methoden omvatten oppervlakte precisiecapaciteit, waarin slechts één zijde van het glas is bedekt met de geleidend materiaal, en geprojecteerd Capacitieve Touch technology, dat werkt met een fijn geëtste grid systeem. Dit systeem wordt gebruikt in slimme telefoons en sommige soorten kiosken.

Gebruik in kiosken

Touchscreens worden gebruikt in overheidsinformatie kiosken, geldautomaten, ticketautomaten, postkantoren en bij veel supermarkten. De technologie is zo alomtegenwoordig is dat zelfs geldautomaten speelgoed voor kinderen gebruik touch screen technologie geworden.

Consumentenelektronica

De Elektronika van de consument zoals de iPhone, iTouch, Nintendo DS, personal digital assistants en zelfs sommige PC's gebruiken touch screen technologie.