De functietoets Is geplakt op mijn IBM ThinkPad

Met behulp van de "Fn"-toets op uw ThinkPad kunt u speciale acties uitvoeren op uw toetsenbord wanneer u het ingedrukt en druk op een andere toets op hetzelfde moment. Allermeest naar de tijd, uw "Fn" sleutel zal niet met de normale werking van uw ThinkPad interfereren, zoals u moet houden het neer op activeren. Soms, echter kan deze sleutel worden geplakt, waardoor ongebruikelijke tekens en acties optreden als u uw laptop gebruikt.

Symptomen

De "Fn"-toets op uw ThinkPad is anders gekleurd van de meeste van de rest van de toetsen van uw laptop. Deze kleur komt overeen met de kleine gekleurde cijfers of pictogrammen op andere toetsen, die wijzen op de acties uitgevoerd wanneer zij ingedrukt bent als u de "Fn"-toets ingedrukt te houden. Wanneer uw "Fn"-toets wordt geplakt, zal de andere toetsen te drukken het aantal afdrukken of de actie uitvoeren door zelf.

Lichamelijk probleem

In sommige gevallen, kan uw "Fn"-toets fysiek vastgelopen als gevolg van geaccumuleerde vuil onder het of een gemorst, kleverige vloeistof zoals frisdrank of SAP. Een blikje van samengeperste lucht kunt dit soms oplossen door te blazen van alle verzamelde puin onder de sleutel. Een diepere reiniging kan nodig zijn voor kleverige sleutels, waarbij katoenen wissers, een flat-hoofd schroevendraaier en wrijven alcohol. Gebruik de schroevendraaier om zachtjes loerder de "Fn" toets omhoog en het pop uit. Damp het wattenstaafje met het wrijven alcohol en grondig reinigen van de toets en het toetsenbord basis voor het uitlijnen van de sleutel terug op zijn plaats.

Instelling probleem

Soms kan je "Fn"-toets worden vergrendeld in een aan-positie, aangegeven door een kleine LED in de buurt van de "Fn" op sommige ThinkPad-systemen. Druk op de toets "Fn" meerdere malen totdat het licht gaat uit om het te ontgrendelen. In sommige gevallen de "Fn"-toets kan worden uitgeschakeld door verschillende combinaties van toetsen, zoals "Fn-ScrLk," "Fn-NumLk" of "Fn-F11." Vele ThinkPads reageren op de "Shift-ScrLk" te corrigeren een stuck "Fn"-toets.

BIOS-probleem

Het is mogelijk dat de "Fn"-instelling in het BIOS is veranderd, die is het inschakelen van de toets tijdens het opstarten. Reboot de ThinkPad en login op de BIOS door op de "F1" toets te drukken terwijl het systeem opwaarts zelfstart. Dit brengt u naar de ThinkPad van BIOS-instellingen. Controleer of de Fn Key Lock is ingeschakeld. Als het is, uitschakelen en drukt u op "F10" de nieuwe instellingen op te slaan. De BIOS-setup afsluiten en opnieuw starten.