De eenvoudigste manier om een achtergrond met kleurovergang op uw Website makenEen achtergrond met kleurovergang gaat een manier om het toevoegen van een beetje flair aan uw website. In het algemeen, uw website zal hebben een specifieke achtergrondkleur en het verloop is afkomstig van een afbeelding aan de bovenkant van het scherm geplaatst. De gradiƫnt vervaagt geleidelijk uit de achtergrondkleur van de site in een andere kleur van uw keuze. Hierdoor ontstaat een naadloze fade, en een nieuwe esthetische ervaring voor uw bezoeker. Een beetje HTML kennis zullen nuttig zijn bij het uitvoeren van deze taak.

Instructies

1

Go to gradient-maker.com. Klik de doos naast "Eindkleur" label "Klik om de kleurkiezer gebruiken." Met behulp van het hulpmiddel hieronder, selecteer u de gewenste kleur de achtergrond van uw site, de gewenste het verloop te vervagen in kleur. Maak een notitie van de hash-code die wordt weergegeven in het vak "Einde kleur", en laat dit venster open.

2

Inloggen op de FTP-account voor uw website. Als uw site gebruikmaakt van een CSS-stylesheet, meestal genaamd "style.css", dit naar uw computer gedownload. Als dat niet het geval is, het downloaden van alle HTML-bestanden die u wilt toevoegen van het verloop. Maak een back-up van deze bestanden op uw computer,--dit is zodat u uw site naar de vorige instellingen terugzetten kunt als u een fout maakt.

3

Open het eerste HTML-bestand dat u wilt bewerken, en de stylesheet. Zoek de styling voor "lichaam" die gewoonlijk zal bij de bovenkant van het opmaakmodel, of net na de < body >-code in het HTML-bestand. Zoek de regel code die er als volgt ziet:

background-color: #fff;

"#fff" omzetten in de hexadecimale code die u in stap 1 hebt genoteerd.

4

Return to gradient-maker.com, and repeat the process described in Step 1 for the "Start Color" of the gradient.

5

De "Breedte" tekstveld "5" en de "Hoogte" tekstveld instelt op het formaat dat u het verloop wilt moet worden. Als u niet zeker bent, klikt u op de "Gradient maken" knop aan de rechterkant. Hiermee wijzigt u de achtergrond van een gradiƫnt Maker aan de instellingen die u opgeeft. Gewoon herhaal dit proces totdat u tevreden met het resultaat bent.

6

Klik op "Download" en sla het bestand op dezelfde locatie als uw HTML-bestanden en hernoem het naar "gradient.php". Alle kleine letters gebruiken.

7

Ga terug naar het HTML- of CSS-bestand dat u eerder aan het bewerken was. Onder de "background-color"-regel, voeg de volgende coderegels:

Background-Image:URL('gradient.png');

achtergrond-herhaling: repeat-x;

8

Sla het bestand. Als uw site gebruikmaakt van een CSS-stijlpagina, is dit het enige bestand dat u wilt bewerken. Als dat niet het geval is, herhaal dit proces voor elk van uw HTML-bestanden. Upload de bestanden naar uw website via uw FTP-programma.