De definitie van een besturingssysteem met betrekking tot een Computer

De definitie van een besturingssysteem met betrekking tot een Computer


According to Computer Hope.com, an operating system "is a software program that enables the computer hardware to communicate and operate with the computer software." Alle computers vereisen operating systemen om te kunnen functioneren.

Functie

Besturingssystemen draaien alle van een computer basic programma's, zoals het verzenden en ontvangen van input, evenals het bijhouden van bestanden en mappen. Deze programma's bepalen bovendien schijven, printers en andere randapparatuur.

Meerdere gebruikers

Besturingssystemen waarmee meer dan één persoon gelijktijdig gebruik van een computer worden gedefinieerd als Multi-User systemen. Sommige van deze toestaan dat de gelijktijdige werking van een computer door honderden mensen.

Single-User

Er zijn twee soorten besturingssystemen waarmee individuele gebruikers. De verscheidenheid van de single-taak is in het algemeen gevonden in handhelds. Multi-tasking systemen kunnen meer dan één programma tegelijk wordt uitgevoerd. Dit type werkt de meeste home-computers en laptops.

Multiprocessing

Besturingssystemen die het gebruik van meer dan één computerprocessor ondersteunen heten multiprocessing systemen. UNIX, Linux en Windows 2000 hebben deze mogelijkheid.

Graphics

Vele besturingssystemen zijn van het type grafische gebruikersinterface. Dit Maak gemakkelijke navigatie door het gebruik van pictogrammen en een muis. De meeste van de hedendaagse home computers gebruiken systemen van dit type.