De beste Vloeistofkoeling oplossingen

De beste Vloeistofkoeling oplossingen


Vloeibare koeling oplossingen zijn gemaakt om de stroom door een computersysteem en keep it cool met behulp van het hetzelfde basisconcept als een automotive radiator. Het water of chemische vloeistof stroomt door leidingen, tekenen van warmte in een warmtewisselaar en waait een koud water-oplossing terug door de leidingen, de koellucht rond de eenheid. Het kiezen van dat de juiste koelvloeistof voor uw systeem is afhankelijk van wat u beschikken en het type van prestaties u nodig hebt.

Leidingwater

De eenvoudigste keuze is soms de beste keuze. Hoewel het gemakkelijk beschikbaar is, heeft leidingwater vaak natuurlijke onzuiverheden die kunnen verstoppen lijnen of corrosie veroorzaken. Calcium en magnesium zijn de twee grootste boosdoeners. Een kalk schaal opbouw zorgt ervoor dat calcium en magnesium produceert een slijmerige residu dat verstopping van de leidingen. Gebruik nooit kraanwater behandeld met meer dan 25 ppm (deeltjes per miljoen) van chloor. Minimumeisen voor water gebruikt in vloeibare koeling zijn minder dan 50 ppm calcium of magnesium, minder dan 100 ppm totale hardheid, en minder dan 25 ppm chloride-of sulfaat. Om zeker te zijn, stuur een watermonster naar uw lokale county uitbreiding kantoor te krijgen een gratis watertest.

Bereid Water

Gedeïoniseerd water is volledig gratis voor alle chemische stoffen en mineralen. Het bevat geen van de schadelijke zouten, mineralen of andere verontreinigingen die problemen met de leidingen binnen water-flow systemen veroorzaken. Elektrische bestendig, is dat een extra voordeel bij het werken rond elektrische apparaten. Gedeïoniseerd water is echter meer corrosief dan gewoon water. Nikkel plating voor piping is dus nodig, samen met een corrosieremmer in het water.

Glycol/Water oplossingen

Zowel ethyleen en propyleenglycol gecombineerd met water maken een passende oplossing voor vloeibaar koelsystemen. Ethyleen heeft een breed scala aan stabiliteit in verschillende temperaturen en gedrag warmte te trekken uit de buurt van het doelgebied. Ethyleen ook presteert goed, in vergelijking met gewoon water of gedeïoniseerd water, omdat het heeft een lagere viscositeit en niet zoveel macht hoeft om de pomp het. Propyleenglycol bevat veel van dezelfde eigenschappen, maar met iets minder effectiviteit als ethyleen. Propyleen is echter niet-toxisch en veilig voor gebruik in gebieden waar mensen, huisdieren of dieren in het wild in contact met het komen kan. Hoewel etheen en propeen bevriezen bescherming bieden, nooit gebruik oplossingen voor de automobielindustrie van antivries hoewel ze zijn gemaakt met deze chemische stoffen. Andere remmers gemengd met de glycol (en) in deze oplossingen worden vuil en gom van oppervlakken van de warmtewisselaars en zeehonden.

Perfluorinated koolstofatomen

Perfluorinated koolstofatomen zijn minder corrosief dan gedeïoniseerd water, niet ontvlambaar en niet-explosieve. Ze zijn ook bekend als diëlektrische vloeistoffen en hun niet-geleidbaarheid maakt ze een voorkeur stof bij het werken met elektronica. Het belangrijkste nadeel perfluorinated koolstofatomen is dat ze warmte, alsmede water of glycol/water oplossingen niet verminderen.